Tautiška giesmė apjungė Kauno pilies papėdę | Kas vyksta Kaune

Tautiška giesmė apjungė Kauno pilies papėdę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai istorinėje miesto vietoje vieningai užtraukė Lietuvos himną. Visas Kauno pilies šlaitas, kartu su visu pasauliu, pagerbė Lietuvą ir sėkmingai tęsė pradėtas tradicijas.

Jau keturioliktąjį kartą miestiečius ir svečius į Kauno pilies papėdę pakvietė tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“. Valstybės dienos proga kauniečiai galėjo išgirsti neeilinį kūrinį – „Muzika Kauno pilyje“. Šventinę nuotaiką kūrė žymiausias solistas Virgilijus Noreika. Jam talkino svečiai iš užsienio Jelena Mirtova ir Carlos Rafael Silva. Vakaras kauniečiams tikrai įsiminė ir sužavėdamas paliko gilų įspūdį.

[susije_video kurie=””]

Po nepakartojamos operetės, perpintos miuziklo elementais, visi žiūrovai sukilo bendrai giesmei. Tautinė giesmė Kauno pilies griovyje skambėjo jau septintąjį kartą. Lietuvos himną tuo pačiu metu giedojo ne tik kauniečiai, bet taip pat ir po visą pasaulį išsibarstę lietuviai. Tai naujųjų laikų tradicija, kuri apjungia lietuvius ir parodo, jog mūsų tauta vis dar gali būti vieninga.

„Jau trečius metus ateinu su visais ir giedu Tautišką giesmę. Tai nepakartojama patirtis. Kai gieda tiek daug žmonių, himnas Karaliaus Mindaugo dieną padaro tikrai ypatingą. Tikiuosi, jog tradicija ir toliau gyvuos ir galėsiu šią didybę parodyti savo vaikams“, – emocijų neslėpė Judita.

„Mažas gestas per septynerius metus išaugo į vieną didžiausių šiandien lietuvius visame pasaulyje vienijančių įvykių ir tapo ryškia mūsų tautos tradicija švęsti Valstybės dieną“, – teigia iniciatyvos autoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA