Oro balionai užpildė visą dangų, laukia dar daugiau nepamirštamų akimirkų | Kas vyksta Kaune

Oro balionai užpildė visą dangų, laukia dar daugiau nepamirštamų akimirkų

R.Tenio nuotr.

Birštone savaitgalį galima pasigėrėti ypatingai gražiu reiškiniu, kuomet į dangų pakyla dešimtys oro balionų ir spalvotai nudažo visą padangę. Šiandien planuojama dar viena įspūdinga programa, kurią tikrai vertėtų pamatyti.

Arčiausiai Kauno esančiame kurorte liepos 2-5 dienomis vyksta oro balionų čempionatas „Birštono taurė 2015“. 40-čiai dalyvių tai gera treniruotė prieš kitais metais Birštone vyksiantį Pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatą, kuriame planuojama, jog dalyvaus per 70 komandų iš įvairių šalių. Dėl gražaus sukuriamo reginio Birštonas šiomis dienomis pramintas oro balionų sostine.

„Pačią idėją surengti čempionatą Birštone gvildenome labai ilgai. Gavus leidimą 2016-ais metais organizuoti Pasaulio čempionatą, pagal tarptautinius reikalavimus metus prieš turime įvykdyti bandomąjį renginį, kurio metu geriausi pilotai atvyksta pasibandyti vietines oro sąlygas, landšaftą ir pan. Tad šiuo metu galima pamatyti daug įvairiausių šalių piločių“, – veiksmą pristatė Birštono oreivių klubo „Audenis“ direktorius Žydrūnas Kazlauskas.

Pasak organizatorių, tokia šventė sukuria nepaprastą reginį kurorto gyventojams ir svečiams, mat vienu metu ore galima pamatyti didelį kiekį oro balionų. Čempionato dalyviai turi atlikti tam tikras užduoti, taip įrodydami, jog sugeba valdyti oro balionus.

„Apie 60 proc. visų užduočių yra vykdomos tikslumui. Yra duodamos ašių koordinatės į kurias reikia atskristi. Į pažymėtas ašis reikia numesti žymeklį. Kas pataiko arčiausiai centro, gauna daugiausiai taškų. Taip pat oreiviams reikia įskristi į menamą figūrą ir joje atlikti įvairius manevrus ar skristi kuo ilgesnį atstumą“, – komentavo Ž. Kazlauskas.

Galimybė įgyti patirties

Pasaulio čempionato prieščiampionatyje oreiviai gali išbandyti kitokį skraidymą. Dalyviai skrenda kelis kartus per dieną, tad reikia strateguoti, ne tik kaip atlikti užduotis, bet taip pat, kaip užtikrinti saugumą kitiems dalyviams. Keturis metus oro balionu keleivius skraidinantis čempionato dalyvis pasakoja, jog čia jam yra tikras iššūkis, tačiau su savimi pasiimą vertingą patirties bagažą.

„Labai šaunus ir ilgas skrydis buvo. Vėjas skirtinguose aukščiuose buvo labai permainingas, tad ne viskas pasisekė, kaip norėjome. Šiandien išmokau leistis prie jokio vėjo. Tam pačiame aukštyje jis keičiasi kas tris sekundes ir tiesiog plaukioji tame aukštyje. Taip pat išmokau pačio taikymosi, jog reikia atskristi tiesiai ir tiesiog nukristi į taikinį, o ne bandyti gudriai užeiti ir tikėtis, kad apačioje dar bus geras vėjas. Tokiose varžybose ne tik vertinga dalyvauti, bet ir smagu“, – po penktadienio skrydžio įspūdžiais dalinosi Vilniaus oreivių klubo „Lituanica“ atstovas Alfredas Reikertas.

Kartu su kitais oreiviais į orą palikęs Alfredas sukūrė gražų reginį apačioje likusiems žmonėms. Oro balionai skrido 4-7 km/h greičiu, be to čempionato taisyklės neleidžia pakilti aukščiau nei 3 kilometrai, tad visi oro balionai yra puikiai matomi iš žemės.

Įspūdinga oro balionų eisena pasiners į gatves

Šeštadienį vakare oro fiestos organizatoriai kviečia pasigrožėti neįprastu, tačiau labai įspūdingu reginiu. Čempionato dalyviai prisipūs oro balionus, tačiau į orą nekils. Gatvėse riedės oro balionai, sukurdami žavingą fiestą.

„Miestelėnus ir miesto svečius kviečiame į atrakciją ne ore. Tai iš tikrųjų įspūdingas vaizdinys, kuomet temstant miesto gatvėse nusidrieks eilė automobilių su priekabomis ir pilotai degins liepsną virš degiklių, kas temstančiame Birštone sukurs tam tikrą pašvaistę. Tai bus tikrai įsimintinas reginys“, – patikino organizatoriai.

Planuojama, jog oreiviai apie 20 val. pakils vakariniam skrydžiui, tad vėl padangėje pabirs margaspalvių oro balionų. Apie 22 valandą Birštono gatvėse bus surengta oro balionų eisena, kuri paliks neišdildomus įspūdžius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA