Kauniečiai mėgaujasi saulės voniomis ir aktyviai leidžia laiką | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai mėgaujasi saulės voniomis ir aktyviai leidžia laiką

R. Tenio nuotr.

Pliūpstelėjus karščio bangai ne visi skuba degintis. Štai aplink Lampėdžių ežerą verda ir kitoks gyvenimas.

Ilgąjį ir karštąjį savaitgalį kauniečiai į paplūdimį per daug neskuba. Apie pirmą valandą prie Lampėdžių ežero deginosi apie 300 žmonių. Situacija panaši ir prie Kauno marių. Gelbėtojai pastebi, jog po pietų žmonės pradėjo labiau rinktis į miesto paplūdimius, tačiau vietų rasti tikrai galima.

Šiuo metu Lampėdžiuose vandens temperatūra siekia 24 laipsnius. Šiltas vanduo kviečia paplaukioti ar smagiai papramogauti. Tam, kam vien saulės vonių neužtenka, prie Lampėdžių ežero atranda ir kitas pramogas.

Štai kaunietis Vitalijus tikina, jog labai nori išbandyti „Wake up“, tačiau ekstremali vandens pramoga traukia ir kitus poilsiautojus. Parkas dirba pilnu pajėgumu ir eilės niekaip nesumažėja. Vandens slidinėjimo pramoga Kaune atidaryta tik praėjusiais metais, tad pliažo lankytojams tai dar visai nauja pramoga.

Pasitaiko ir tokių, kurie paplaukioja nuomojamomis valtimis ar baidarėmis. Kitame Lampėdžių ežero krante galima sutikti tinklinį žaidžiančius kauniečius, ar jėgas išbandančius virvių parke. Poilsiautojai džiaugiasi, jog nėra visiškai sausakimša ir nereikia laipioti per kitus žmones, jei nori kažkur nukeliauti.

Gelbėtojai pastebi, jog žmonių įpročiai nesikeičia ir į paplūdimius jie atsiveda šunis. Dažniausiai tokie kauniečiai būna išprašyti iš pliažų.

„Šiaip žmonės ganėtinai drausmingi. Stebime, kad į paplūdimį neatsivežtų šunų ir jų čia nemaudytų“, – sakė gelbėtojų paslaugą miestui teikiančios įmonės „Lagna“ direktorius Pranas Urbelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA