Moterį išprievartavęs ir nužudęs jaunuolis kalės 16 metų | Kas vyksta Kaune

Moterį išprievartavęs ir nužudęs jaunuolis kalės 16 metų

DELFI nuotr.

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis 24-erių A. Baltrušaičiui, kaltintam neteisėtu informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimu, neteisėtu asmens būsto neliečiamumo pažeidimu, neteisėtu elektroninių duomenų perėmimu ir panaudojimu, moters išžaginimu ir jos nužudymu. Jaunas vyras kalės 16 metų.

[galerija kiek=””]

Kauno apygardos teismas skelbia, jog A. Baltrušaitis kaltintas tuo, kad Kauno rajone esančioje kitam asmeniui priklausančioje sodyboje, kurioje jis dirbo ir gyveno, savo mobiliuoju telefonu per langus slapta filmavo namo gyventojus, surinktą medžiagą laikė savo kompiuteryje. Taip pat slapta, prieš savininkų valią įsibrovė į vieną iš sodyboje esančių gyvenamųjų namų, kuriame iš esančių kompiuterių, įsirašydamas į savo USB, neteisėtai pasisavino fotonuotraukas, kuriose buvo užfiksuotos privataus šeimininkų gyvenimo akimirkos.

A. Baltrušaitis taip pat kaltintas tuo, kad 2014 m. sausio pradžioje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, jėga įsibrovė į minėtoje sodyboje esantį namą, kur panaudojo prieš namo šeimininkę fizinį smurtą, ją išžagino ir, siekdamas nuslėpti nusikaltimą, moterį nužudė.

Nors kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę pripažino visiškai, teisme A. Baltrušaitis prisipažino tik iš dalies. Dėl išžaginimo jaunas vyras savo kaltę neigė.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, kaltinamojo, nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymus, atsižvelgdamas į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį ir pobūdį, kaltės formą ir rūšį, kaltininko asmenybę, į atsakomybę lengvinančių aplinkybių nebuvimą ir į nustatytą atsakomybę sunkinančią aplinkybę, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, A. B. skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę. A. B. turės nukentėjusiesiems sumokėti 60 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą ir 4120 Eur nukentėjusiųjų išlaidas advokato paslaugoms apmokėti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA