Vyriausybė apsisprendė, kiek šauktiniai gaus kelionėms | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė apsisprendė, kiek šauktiniai gaus kelionėms

BNS 2015/07/01 16:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė kiekvieną su būsima tarnyba susijusią šauktinio kelionę, jeigu jis gyvena Lietuvoje, finansuoti ne didesne nei 5,7 euro suma.

Kitose Europos šalyse gyvenantiems karo prievolininkams valstybė vienai kelionei skirs iki maždaug 90 eurų, ne Europoje gyvenantiems – iki 380 eurų.

Šauktiniui valstybė apmokės kiekvieną kelionę iš gyvenamosios vietos į karo prievolę administruojančią krašto apsaugos sistemos instituciją, šaukimo punktą, krašto apsaugos sistemos sveikatos priežiūros įstaigą ir atgal į gyvenamąją vietą, taip pat į paskirtą privalomosios karo tarnybos vietą.

Krašto apsaugos ministerijos šiemet paskelbtuose šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašuose įtraukti 36 tūkst. 825 jaunuoliai. Į juos įtraukti ir užsienyje gyvenantys piliečiai.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. asmenų, pirmenybę teikiant savanoriams. Savanoriškai atlikti tarnybą jau pareiškė norą per 2000 asmenų nuo 18 iki 38 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA