Seimo nariams prasidėjo 2 mėnesių atostogos | Kas vyksta Kaune

Seimo nariams prasidėjo 2 mėnesių atostogos

BNS 2015/06/30 22:23
Archyvo nuotr.

Seimas antradienį sugiedojęs himną baigė pavasario sesiją ir į parlamento rūmus grįš pradėti rudens sesijos rugsėjo 10 dieną.

Per paskutinį posėdį prisiekė naujas Seimo narys socialdemokratas Vidas Mikalauskas, išrinktas Varėnos-Eišiškių apygardoje. Jis parlamente pakeitė Varėnos meru tapusį liberalą Algį Kašėtą.

Paskutinę sesijos dieną Seimas apsisprendė dėl lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio šildymui ir 9 proc. tarifo galiojimą pratęsė iki 2016 metų pabaigos. Taip pat parlamentas nutarė, kad per krizę sumažinta alga daliai biudžetininkų bus grąžinta iki 2020 metų pabaigos, o sumažintos valstybinės pensijos ir senatvės pensijos dirbusiems pensininkams – iki 2018 metų pabaigos.

Taip pat Seimas nustatė 75 metų terminą informacijos apie buvusius sovietų saugumo bendradarbius, kurie nustatyta tvarka tai prisipažino valstybei, įslaptinimui.

Kai kurie diskusijas keliantys klausimai – dėl vardų ir pavardžių originalios rašybos asmens dokumentuose, kandidatavimo po apkaltos galimybių – nukelti rudens sesijai.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines sesijas – pavasario ir rudens. Pavasario sesija prasideda kovo 10 ir baigiasi birželio 30 dieną, rudens sesija analogiškai – rugsėjo 10 ir gruodžio 23 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA