KTU atidaryta moderni „Bloomberg Financial Markets“ laboratorija | Kas vyksta Kaune

KTU atidaryta moderni „Bloomberg Financial Markets“ laboratorija

R.Tenio nuotr.

Antradienį Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultete (KTU EVF) duris atvėrė pirmoji Baltijos šalyse bei Lenkijoje „Bloomberg“ finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“. Pasak verslo profesionalų, ši laboratorija pranašumą suteiks ne tik KTU studentams, bet ir visai Lietuvai.

Pasaulyje pirmaujančios finansinės informacijos tiekėjos iš JAV „Bloomberg“ ir KTU bendradarbiavimas tęsiasi jau daugiau nei pusę metų – laboratorijos steigimo sutartis pasirašyta praėjusių metų gruodį.

Šioje laboratorijoje KTU studentai turi prieigą prie informacinės platformos „Bloomberg Professional“, kurią naudoja daugiau nei 320 tūkst. verslo lyderių ir finansų profesionalų visame pasaulyje. Ji laikoma geriausia pasaulyje finansų ir verslo institucijoms sukurtu produktu, o KTU tapo pirmuoju universitetu Baltijos šalyse ir Lenkijoje, turinčiu tokią laboratoriją.

Laboratorija įrengta trečiame KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto aukšte – už stiklinės sienos rikiuojasi keliasdešimt „Bloomberg“ terminalų, kurie duomenis apie finansų rinkas teikia kiaurą parą. Nuolat atsinaujinanti informacija pateikiama ir per projektorius, sienas puošia pasaulio finansų sostinių laiką rodantys laikrodžiai.

„Jei medicinoje džiaugiamės naujo magnetinio rezonanso spektrografu, kuris leidžia pažvelgti į genus, tai ši laboratorija turi analogišką reikšmę ekonomikoje ir versle. Tai didelis žingsnis Universitetui į priekį“, – per atidarymą sakė KTU rektorius Petras Baršauskas.

Jam pritarė ir „Bloomberg“ atstovė Baltijos regionui Karina Collis.

„Studentams ši laboratorija leis dirbti tikroje ekonominėje aplinkoje. Imkime pavyzdį – Graikijos situacija. Žiniose pateikiama labai nedaug finansinės informacijos apie tai, tuo tarpu su „Bloomberg“ terminalu studentai gali matyti viską, kas vyksta šios šalies rinkose“, – pasakojo K. Collis.

Pasak jos, KTU – Universitetas-inovatorius, o šios laboratorijos atidarymas pozicionuoja Lietuvą kaip Rytų Europos inovacinį centrą.

Ši laboratorija teikia naudą ne tik studentams – ji suteikia galimybę verslui bei viešojo sektoriaus organizacijoms priimti naujus darbuotojus, kurie yra pasiruošę ekonominio pasaulio iššūkiams ir žino daug praktinės informacijos apie rinkose vykstančius procesus. Laboratorijoje įdiegtu talentų paieškos įrankiu nuolat naudojasi per 20 tūkst. finansinių institucijų vadovų iš įvairių šalių, kurie nuolat ieško talentingų, puikiai finansų sritį išmanančių specialistų.

Bendra projekto vertė siekia 90 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA