Autobusų stotis bus perkelta į kitą vietą | Kas vyksta Kaune

Autobusų stotis bus perkelta į kitą vietą

R.Tenio nuotr.

Artėja Kauno autobusų stoties rekonstrukcija, tad politikai pritarė dėl laikinosios stoties vietos. Tarpmiestiniai autobusai įsikurs bažnyčios ir prekybos centro papėdėje.

Nuo rugpjūčio pirmosios prasidės Kauno autobusų stoties rekonstrukcija. Dėl to laikinai tarpmiestiniai autobusai keleivius paims ir išleis kitoje miesto vietoje. Laikinoji autobusų stotis bus įrengta prie Karmelitų bažnyčios (ties Griunvaldo gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospektu).

Valdantieji tikina, jog tai puiki vieta, nes keleiviai nebus atskirti nuo miesto centro ir jiems bus patogu pasiekti kitas Kauno vietas. Visgi, tokiai vietai nepritarė opozicijoje esantys politikai. Jie motyvavo tuo, jog naudą iš šios vietos gaus tik privačios įmonės, o ne miesto gyventojai.

„Susitarė dvi privačios įmonės „Kautra“ ir „Akropolis“, bet tai neatitinka miesto interesų, nes bus apkrautos gatvės, o įmonės nieko gyventojams nekompensuos. Taip kuriamas „Akropolio“ lobizmas, nes jam bus sukuriami srautai“, – replikavo Andrius Kupčinskas.

Vienas iš opozicijos siūlymų buvo laikinąją autobusų stotį įrengti aikštelėje prie „Lituanikos“. Politikai tikino, jog perkėlus stotį būtent į šią vietą, centro gyventojai neskęstų dūmuose, o automobilių srautus būtų galima sureguliuoti ženklais. Visgi, daugumai nepatiko tokie siūlymai ir pasilikta prie pirminės numatytos laikinosios autobusų stoties vietos.

Dėl autobusų stoties rekonstrukcijos, iš mokamų automobilių statymo vietų laikinai bus išbraukta Griunvaldo ir Gedimino gatvių atkarpa nuo Griunvaldo g. iki Kaunakiemo g. bei aikštelė šalia Karmelitų bažnyčios. Tad vairuotojai šiose gatvėse galės palikti automobilius nemokamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA