Į Lietuvą atvyksta neprognozuojami futbolo sirgaliai, policija ruošiasi priėmimui | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą atvyksta neprognozuojami futbolo sirgaliai, policija ruošiasi priėmimui

BNS 2015/06/30 15:05
Archyvo nuotr.

Lietuvoje laukiant 1,3 tūkst. neprognozuojamu elgesiu garsėjančių futbolo sirgalių iš Lenkijos, policija praneša nuo trečiadienio vakaro dirbsianti patikros punktuose pasienyje.

Policijos departamentas praneša, kad taip rengiamasi Šiauliuose ketvirtadienį vyksiančioms futbolo rungtynėms tarp Pakruojo „Kruojos“ ir Balstogės „Jagiellonia“.

Pasienio punktuose bus įrengti stacionarūs policijos patikros postai. Bus atliekami transporto priemonių patikrinimai kelyje „Via Baltica“, todėl policija įspėja gyventojus planuoti savo keliones iš anksto, kad laiku pasiektų savo kelionės tikslą. Visa policijos turima informacija perduota Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, kurie taip pat padės kontroliuoti į Lietuvą vykstančius transporto srautus.

Sustiprintu režimu dirbs ne tik uniformuoti pareigūnai, bet ir kriminalinės policijos pareigūnai, vilkintys civilius rūbus, taip pat policijos kinologai, raitoji policija, bus pasitelktos Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Padėti Lietuvos pareigūnams atvyksta kolegos iš Lenkijos policijos, kurie gerai pažįsta savo šalies sirgalius. Kolegos dalinsis turima informacija apie atvykstančius sirgalius, bendraus su jais, taip pat padės užtikrinti viešąją tvarką.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad tik ištraukus burtus ir paaiškėjus, su kuo teks žaisti Lietuvos futbolo klubams, aktyvų prevencinį darbą pradėjo ir Lietuvos policija.

„Atlikome didelį parengiamąjį darbą, susirinkome visą reikiamą informaciją, todėl esame pasirengę bet kokiems iššūkiams. Labai tikimės, kad sirgaliai elgsis kultūringai ir didelių neramumų pavyks išvengti. Tačiau jei reikės, policija bus pasirengusi griežtam atsakui į futbolo chuliganų veiksmus“, – sako policijos vadovas.

Policijos pajėgos dirbs ir Klaipėdoje, kur taip pat ketvirtadienį vyks futbolo rungtynės tarp futbolo klubų „Atlantas“ ir „Beroe Stara Zagora“ (Bulgarija). Policijos duomenimis, šių varžybų stebėti atvyks apie 50 futbolo sirgalių iš Bulgarijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA