Į Kauną atvykstantis Lenkijos prezidentas B. Komorovskis nebus sutiktas nei vieno šalies vadovo | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvykstantis Lenkijos prezidentas B. Komorovskis nebus sutiktas nei vieno šalies vadovo

BNS 2015/06/29 20:13
Facebook nuotr.

Lietuvoje antradienį viešėsiantis kadenciją baigiantis Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) nebus sutiktas nei vieno šalies vadovo.

Kaimyninės valstybės prezidentas vyksta į Kauną, kur jam bus įteiktos Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaro regalijos.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį tęs oficialų vizitą Kroatijoje, o Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius sako negalintys B.Komorowskio priimti dėl įtemptos darbotvarkės.

„Čia turbūt nėra valstybinio lygio vizitas. Mums yra paskutinė sesijos diena, mums rytoj reikia užbaigti sesiją pagal Konstituciją ir Seimo statutą ir tiesiog negaliu dėl darbinių dalykų“, – BNS teigė L.Graužinienė.

„Vakar ir šiandien buvo svarstoma, kaip čia padaryti, nes premjeras buvo pasiryžęs susitikti, bet rytoj Seime įtempta darbotvarkė. Yra daugybė klausimų, kur premjeras ketina dalyvauti Seimo posėdyje“, – BNS pirmadienį sakė ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto mokslininkas Laurynas Kasčiūnas stebėjosi dėl susidariusios padėties.

„Keistoka. Tokį žodį iš tikrųjų galima pavartoti. Tikiuosi, kad netyčia neįvyksta tokie susitikimai, nepaisant to, kad tai yra kadenciją baigiantis prezidentas“, – BNS sakė politologas.

L.Kasčiūnas teigė, kad sąmoningų priežasčių neįvykti tokiems susitikimams nebuvo ir to negalėjo paskatinti jokie Lietuvos santykių su Lenkija aspektai. „Nors nebuvo labai šiltų santykių B.Komorowskio laikotarpiu, bet jis nebuvo ir griežto (buvusio užsienio reikalų ministro ir Seimo pirmininko) Radeko Sikorskio žodyno politikas“, – sakė jis.

B.Komorowskio kadencija Lenkijos prezidento poste baigiasi rugpjūčio 6 dieną. Jį pakeis prezidento rinkimus laimėjęs partijos „Įstatymas ir teisingumas“ atstovas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA