Mirtinas susišaudymas Kaune: besislapstančius brolius suims už akių | Kas vyksta Kaune

Mirtinas susišaudymas Kaune: besislapstančius brolius suims už akių

delfi.lt 2015/06/29 13:18
Policijos nuotr.

Kauno pareigūnams kol kas nepavyksta surasti dviejų brolių, kurie įtariami Kaune gegužės pabaigoje surengę 20-mečio mirtimi pasibaigusias šaudynes. Planuojama, kad jau artimiausiu metu įtariamiesiems 23 metų Ryčiui Gudynui ir 17 metų Deividui Ščesnavičiui už akių bus skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Gegužės 27 dieną, apie 21.30 val., Kaune, Medvėgalio gatvėje buvo pašautas 20-etis vaikinas, kuris vėliau ligoninėje mirė. Vietos gyventojai DELFI pasakojo, kad nušautas jaunas vyras nedalyvavo konflikte, sėdėjo automobilyje.

Pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius – anksčiau teistus kauniečius, Aukštųjų Šančių gyventojus R. Gudyną ir D. Ščesnavičių. Pasak pareigūnų, jie yra broliai, nors pavardės ir skirtingos.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė teigia, kad atliekama eilė priemonių, tačiau surasti brolių kol kas nepavyksta. Be to, pasirodė informacijos, kad įtariamieji galėjo pasprukti į užsienį, tačiau A. Lipkevičienė to nebuvo linkusi patvirtinti – manoma, kad broliai vis dar gali būti Lietuvoje.

Be to, planuojama kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

„Artimiausiu metu planuojame kreiptis į teismą, dėl kardomosios priemonės suėmimo už akių skyrimo“, – DELFI teigė A. Lipkevičienė.

DELFI primena, kad konfliktas kilo šalia stadiono, kai čia stovėję du vaikinai prisikabino prie šiek tiek vyresnio praeinančio jaunuolio. Šis atsikirto ir prasidėjo muštynės. Tuomet į pagalbą užpultam draugui suskubo netoliese buvę ir įvykę matę maždaug 7-8 vaikinai. Užpuolikai, pamatę, kad į pagalbą atskuba didesnės pajėgos, išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti.

Visi suskubo pulti ant žemės, tačiau kulkos kliudė ir sužeidė du vaikinus. Tuo pat metu į kiemą įsukinėjo automobilis „Honda Civic”. Kulkos kliudė greičiausiai keleivio vietoje sėdėjusį, su konfliktu nesusijusį dvidešimtmetį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA