Kauną žadino milžiniškas gaisras | Kas vyksta Kaune

Kauną žadino milžiniškas gaisras

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytmetį „Kas vyksta Kaune” skaitytojai pastebėjo milžinišką juodų dūmų debesį. Nors gaisras įsiplieskė Ateities plente, dūmų debesis matosi ir nuo Žaliakalnio.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė patvirtino, kad į gaisrą išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos, įvestas 2 PIN. Pirminiais duomenimis, dega didelis auto laužynas, kuris yra arti gyvenamųjų namų. Šioje teritorijoje superkami naudoti automobiliai, vėliau jie perdirbami į metalo laužą. Gaisras pastebėtas apie 9 val.

Teritorija dega atvira liepsna, į įvykio vietą viena po kitos skuba ugniagesių komandos.

Su ugnimi kovoti sunku, nes dega seni automobiliai, tepalai, įvairios plastmasinės dalys, padangos.

„Iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, jog metalo supirkimo teritorijoje yra užsidegusios atliekos. Atvykus pirmoms pajėgoms buvo padidintas iškvietimo numeris. Šiuo metu dirba keturios cisternos, štabo automobilis, trys grandys. Iš esmės daugiausiai degė gamybos proceso metu susidariusios atliekos ir spėjama, jog nuo karščio jos savaime užsidegė. Dabar gaisras yra praktiškai likviduotas ir vyksta baigiamieji darbai“, – situaciją komentavo Kauno operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Rimvydas Paulauskas.

Apie aukas nepranešama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA