V.Matijošaitis: ar Kupčinskai ir toliau nori, kad aerodromas būtų visiškai užleistas? | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaitis: ar Kupčinskai ir toliau nori, kad aerodromas būtų visiškai užleistas?

BNS 2015/06/28 12:54
R. Tenio nuotr.

Grupė Seimo narių užregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūlo iš Kauno miesto savivaldybės kariuomenės reikmėms perimti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno oro uostą.

Nutarimo iniciatoriai teigia, kad taip būtų užtikrinama tinkama strateginės svarbos objekto apsauga. Kauno miesto meras atkerta, kad parlamentarų priekaištai – šmeižtas.

Projekte siūloma kariuomenės reikmėms iš Kauno miesto savivaldybės perimti valstybei nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą – S. Dariaus ir S.Girėno oro uostą, kuris iki 2016 metų panaudos sutartimi perduotas valdyti savivaldybei.

Aštuoni Seimo nariai savo teikiamame projekte teigia pastebintys „labai suintensyvėjusius įtakingų verslininkų bandymus“ daryti įtaką Kauno miesto savivaldybės sprendimams, jų nesuderinus su Lietuvos kariuomene ir išskaityti oro uostą į daug žemės sklypų.

Pasak jų, „suinteresuotos privataus verslo grupės (…) siekia aerodromą išbraukti iš Lietuvos strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įrenginių sąrašo“.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis BNS teigė, kad toks pareiškimas yra nepagrįstas bei „šmeižia Kauno miesto savivaldybę ir verslo subjektus“.

Pasak mero, oro uostas apleistas buvo ankstesniosios miesto valdžios.

„Per tą laikotarpį aerodrome įsikūrė metalo laužas, malkų laikymo vieta. Per šį laikotarpį net pakilimo takas tapo duobių taku. Tai dar vienas tėvo ir sūnaus Kupčinskų miesto valdymo simbolis. Ar jie ir toliau nori, kad aerodromas būtų visiškai užleistas?“ – svarstė V.Matijošaitis.

Jo teigimu, šiuo metu yra galimybių „žingsnis po žingsnio šį strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turintį objektą paversti moderniu aerodromu“.

Istoriniame S.Dariaus ir S.Girėno oro uoste šiuo metu statomas Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo postas. Planuojama, kad jis veikti pradės iki 2016 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA