Lietuvos policija sustabdė planuotas dideles lenkų ir rusų futbolo sirgalių muštynes | Kas vyksta Kaune

Lietuvos policija sustabdė planuotas dideles lenkų ir rusų futbolo sirgalių muštynes

BNS 2015/06/28 13:54
Archyvo nuotr.

Lietuvos pareigūnams pavyko nutraukti planuotas dideles Lenkijos ir Rusijos futbolo sirgalių muštynes, kurios sekmadienį turėjo vykti Lietuvoje.

Policijos departamentas pranešė, kad penktadienį vėlai vakare iš Lenkijos policijos gavo preliminarios informacijos, kad artimiausiu metu Lietuvoje planuojamos didelės lenkų ir rusų futbolo chuliganų muštynės.

Gavus šią informaciją, nedelsiant pradėta policijos operacija, į pagalbą pasitelkiant policijos Mobilių padalinių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos pajėgas. Visą naktį pasienyje pareigūnai tikrino į Lietuvą vykstančius lenkų automobilius, į orą pakeltas VSAT sraigtasparnis, buvo renkama ir analizuojama visa informacija apie galimus susirėmimus.

Pareigūnams pavyko nustatyti tikslią susirėmimų vietą Kauno apskrityje, nustatyta, kad masinėse muštynėse planavo dalyvauti apie 200-250 futbolo chuliganų iš Lenkijos ir Rusijos.

Pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininko Ramūno Matonio, planuoto futbolo sirgalių muštynės nėra susijusios su konkrečiomis futbolo rungtynėmis.

„Tai buvo iš anksto suplanuotos muštynės, kurias tiesiog ketinta surengti mūsų šalies teritorijoje“, – BNS sakė R.Matonis.

Jo duomenimis, didžiąją Lenkijos sirgalių grupės dalį sudarė Varšuvos „Legia“ ir Gdansko „Lechia“ klubų sirgaliai, tuo tarpu informacijos, kokių Rusijos klubų sirgaliai ketino dalyvauti muštynėse, R.Matonis sakė neturintis.

Apie 5 valandą ryto Lazdijų rajono pasienyje sulaikyti 5 lenkų sirgaliai, pas kuriuos rasti žemėlapiai su galimomis susirėmimų vietomis, įvairūs tam skirti daiktai: pirštinės, kaukės, antkeliai, kitos kūno apsaugos priemonės, instrukcijos kaip elgtis ypatingose situacijose. Vėliau autostradoje pareigūnai sulaikė dar 4 Lenkijos piliečius, kurie pristatyti į Kaišiadorių rajono policijos komisariatą.

Nors planuoti susirėmimai neįvyko, policija toliau dirbs sustiprintu režimu, pareigūnai prašo ir visuomenės pagalbos. Pastebėję įtartinus asmenis, besibūriuojančias asmenų grupes, ypatingai kalbančius rusų ar lenkų kalbomis, nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA