Specialistai po bandymų: Kauno HE tiltui būtinas kapitalinis remontas | Kas vyksta Kaune

Specialistai po bandymų: Kauno HE tiltui būtinas kapitalinis remontas

delfi.lt 2015/06/27 12:49

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto buvo atliekami tilto per Kauno hidroelektrinę (HE) bandymai. Po bandymų paaiškėjo, kad tiltas pajėgus atlaikyti numatytą maksimalią apkrovą, tačiau būtinas kapitalinis remontas.

Šeštadienį nuo 9 val. buvo uždarytas eismas tiltu, tad kelio ženklų nepastebėjusiems vairuotojams teko suktis ir rinktis kitą maršrutą.

„Šeštadienį Kelių ir transporto tyrimo institutas atliko tilto per Kauno HE statinį ir dinaminį bandymus. Bandymų metu bus naudojama speciali įranga, todėl transporto priemonių eismas tilto bandymo metu bus visiškai uždarytas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Bandymui pradėta ruoštis dar penktadienį – nuo 10 val. iki 14 val. buvo atliekami pasiruošimo darbai, todėl tuo laikotarpiu buvo ribojamas eismas – praleidžiama tik viena eismo juosta.

Šeštadienį ant tilto užvažiavo trys sunkvežimiai, sklidini žvyro. Kiekvieno jų svoris – 19 tonų. Statant HE numatyta, kad maksimali tilto apkrova – 60 tonų. Ant vieno mikroautobuso buvo sumontuota speciali matavimo įranga.

Specialistams nerimą kelia deformacinės siūlės, kurioms akivaizdžiai reikalingas remontas.

„Bandymai reikalingi, kad mes galėtume stebėti, kaip keičiasi deformacijos, plyšiai ir kiti parametrai, tad mums prireikė 4 mašinų. Mašinai užvažiavus ant tilto perdanga linksta ir deformuojasi. Kol kas atrodo viskas gerai – plyšiai nekinta, o jei kinta tai labai nežymiai, normos ribose“, – teigė Saulius Zadlauskas, Kelių ir transporto tyrimų instituto Tiltų tyrimų skyriaus grupės vadovas.

Nors bandymų rezultatai neviršijo normų, S. Zadlauskas neabejoja, kad jau artimiausiu metu tiltui bus būtinas kapitalinis remontas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA