Po NBA naujokų biržos – Ž. Ilgausko atsiprašymas | Kas vyksta Kaune

Po NBA naujokų biržos – Ž. Ilgausko atsiprašymas

delfi.lt 2015/06/26 16:49
R. Tenio nuotr.

„Gal ir tikėjomės kažko geriau. Bet biržoje yra nemažai loterijos elementų“, – 47-ą šaukimą, kuriuo į NBA lygą penktadienio naktį pakviestas Artūras Gudaitis, įvertino lietuvio agentas Virginijus Bulotas. Aukštaūgį pasirinko Filadelfijos „76ers“, nors slapčiomis viltasi, kad 22-ejų žaidėjas gaus progą pasekti ilgiausiai tarp tėvynainių NBA žaidusio ir daugiausiai uždirbusio Žydrūno Ilgausko pėdomis.

Per savaitę penkių klubų peržiūrose apsilankęs A. Gudaitis praėjusią naktį Bostone prigludęs prie televizoriaus sekė, kur bus nupūstas nenuspėjamų NBA naujokų biržos vėjų.

208 cm ūgio klaipėdiečiui teko pakentėti, nes savo pavardę jis išgirdo vėliau nei skelbta optimistinėse prognozėse. Ir pašaukė A. Gudaitį ekipa, prieš naujokų biržą nelepinusi žaidėjo savo dėmesiu.

Kol kas neaišku, ką su lietuviu ketina daryti „76ers“. Filadelfijos klubas naujokų biržoje graibė vien priekinės linijos žaidėjus. Trečias pašauktas vidurio puolėjas Jahlilas Okaforas, 35-as – „centras“ iš Ispanijos Guillermo Hernangomezas, kuris iškart iškeistas į Niujorko „Knicks“, o 37-as – sunkusis krašto puolėjas Richaunas Holmesas. Netrukus eilė atėjo ir A. Gudaičiui.

Vargu, ar „76ers“ reikia tiek aukštaūgių, nes priešpaskutinę 14-ą vietą Rytų konferencijoje šiemet užėmusiai komandai jau atstovauja Joelis Embiidas, Nerlensas Noelis, Thomasas Robinsonas ir turkas Furkanas Aldemiras.

Tad A. Gudaitis gali būti išmainytas arba paliktas semtis patirties Europoje, kur fizine jėga išsiskiriantis aukštaūgis tebeturi galiojančią sutartį su Kauno „Žalgiriu“.

Kokie „76ers“ planai, krepšininką į JAV lydėjęs V. Buloto sūnus ir agentūros „Bbaltics“ direktorius Tadas Bulotas mėgins išsiaiškinti anapus Atlanto išaušus rytui. Derybose su klubu turėtų dalyvauti ir „Bbaltics“ partnerės – įtakingos JAV agentūros „Wasserman Media Group“ – agentas B. J. Armstrongas.

Klaustukų galbūt kiltų mažiau, jei dvyliktu naujokų biržoje pašauktu žaidėju iš Lietuvos tapęs A. Gudaitis būtų atsidūręs Klivlando „Cavaliers“ klube, kuriame NBA karjerą prieš du dešimtmečius pradėjo, o dabar skautų štabe darbuojasi buvęs V. Buloto klientas Ž. Ilgauskas.

Būtent „Cavaliers“ aktyviausiai domėjosi A. Gudaičiu prieš naujokų biržą, bet jos metu savo prioritetus dėliojo kitaip.

24-u šaukimu Klivlando klubas pasirinko įžaidėją Tyusą Jonesą, kurį iškart išsiuntė į Minesotos „Timberwolves“, o mainais gavo 31-ą ir 36-ą šaukimus – gynėją iš Turkijos Cedi Osmaną ir puolėją Rakeemą Christmasą.

Būtent į šį sandorį tikėjosi būti įtrauktas A. Gudaitis. „Cavaliers“ dar priklausė 53-ias šaukimas, bet lietuvio pavardė nuskambėjo anksčiau, ir dabar žalgirietis bei jo agentai turi laukti „76ers“ žodžio.

– Kokia tikimybė, kad „76ers“ A. Gudaitį išsiųs į kitą NBA klubą?

– Mes to kol kas nežinome. Negali prognozuoti, ką jie turi galvose ir planuose. Tą ir bandysime rytoj išsiaiškinti. Jeigu tik, žinoma, klubas ką nors pasakys. Tiesa, kad „76ers“ pašaukė daug didelių žmonių. O ką ketina su jais daryti, kokia klubo strategija, kol kas nuspėti sunku.

– Ar didelis skirtumas antrame rate pašauktam NBA naujokui, kuris klubas jį pasirinko?

– Man sunku vertinti. Šiaip pažįstu daug žmonių NBA ir turiu daug kontaktų, bet su „76ers“ gyvenime neteko susidurti. Žinau, kad Artūro labai norėjo ir apie jį labai gražiai atsiliepė „Cavaliers“. Kai jie biržos metu sutarė dėl mainų, tikrai tikėjomės, kad Artūras bus pašauktas jei ne 31-as, tai 36-as. Taip neįvyko, susidėliojo kitaip. Nors patys „Cavaliers“ atstovai sakė suprantantys, kad 53-iu šaukimu pasirinkti Artūro nebegalės, nes jis iki to laiko jau bus pašauktas. Taip pat didelį dėmesį Artūrui skyrė Detroito „Pistons“, Atlantos „Hawks“ irgi turėjo planų. Bet nepašaukė. Tik „Cavaliers“ po visko parašė žinutę: „sorry (išvertus iš anglų kalbos – atsiprašome – DELFI), padarėte viską, ką galėjote, mes dėkingi jums“.

– Labiausiai norėjote, kad A. Gudaitį pasirinktų „Cavaliers“ klubas?

– Mes juos labai gerai žinome ir pažįstame (juokiasi – DELFI). Pats Žydrūnas po peržiūros man parašė, kad Artūras ten labai gerai pasirodė. Todėl pirmiausia tikėjomės, kad pašauks „Cavaliers“. Ką darysi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA