Jaunavedžiai galės tuoktis bet kurioje savivaldybėje | Kas vyksta Kaune

Jaunavedžiai galės tuoktis bet kurioje savivaldybėje

BNS 2015/06/26 10:26
DELFI nuotr.

Seimas šią savaitę priėmė Civilinio kodekso pataisas, kurios leis santuoką sudaryti bet kurioje Lietuvos civilinės metrikacijos įstaigoje. Iki šiol tai buvo galima daryti tik savivaldybėje, kurioje deklaruota jaunavedžių ar jų tėvų gyvenamoji vieta.

Nuo liepos 10 dienos įsigaliosiančias pataisas inicijavo socialdemokratas Juras Požela, argumentuodamas, kad dabartinė tvarka – nelogiška, o ne savo ar tėvų gyvenamojoje vietoje susituokti norintys jaunavedžiai ieško landų, pavyzdžiui, fiktyviai prisiregistruoja pajūryje santuokos laikui.

„Tarkime, abu jaunavedžiai registruoti Vilniuje, bet prisiekti amžiną meilę norėtų kur nors Kuršių nerijoje. Tokiu atveju jiems reikėdavo ieškoti būdų, kaip savaitei tapti tos savivaldybės, kurioje vyks jų šventė, gyventoju. Būdavo ieškoma draugų, pažįstamų, kurie galėtų padėti, o iškart po vestuvių persiregistruojama atgal į savo gyvenamą savivaldybę. Sutikite, kad tai truputėlį absurdiška. Nuo šiol jokių panašių nuotykių jaunavedžiams patirti nereikės“, – sako J.Požela savo išplatintame pranešime.

Pasak pranešimo, panaši praktika, kai nėra ribojimų, kurioje vietoje galima įteisinti santuoką, egzistuoja Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje bei kitose šalyse.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA