Alytuje nukritus lėktuvui, žuvo buvęs Seimo narys V.Galvonas | Kas vyksta Kaune

Alytuje nukritus lėktuvui, žuvo buvęs Seimo narys V.Galvonas

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio vakarą nukrito dar vienas lėktuvas. Šį kartą Alytaus aerodrome, atliekant akrobatinius triukus. Pranešama, kad žuvo 57-erių metų pilotas, buvęs Seimo narys Vytautas Galvonas.

Įvykio vietoje buvę jaunuoliai pasakojo, kad tai buvo paskutinis šio vakaro skrydis. Aerodrome vyko skraidymo stovykla. Pilotui atliekant paprasčiausią akrobatinį triuką „Suktuką“, lėktuvas tapo nevaldomas ir rėžėsi į žemę.

Nelaimė įvyko po 19 valandos. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Miškininkų gatvėje, aerodrome, nukrito lėktuvas, galbūt žuvo žmogus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS informavo, kad nukrito privatus orlaivis JAK 55M. Pirminiais duomenimis, juo skrido vienas žmogus.

K.Janulevičienės teigimu, lėktuvas buvo akrobatinis vienvietis. Jis nukrito aerodromo teritorijoje, ant pievos.

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas LRT laidai „Panorama“ sakė, kad Alytuje vyko akrobatinio skraidymo stovykla.

„Tikrai ne techninės problemos. Buvo atliekama gana paprasta figūra – suktukas, tačiau neužteko aukščio „išeiti“ iš suktuko“, – tvirtino A.Šumskas.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas DELFI pasakojo, kad, jo duomenimis, V. Galvonas orlaiviu atliko aukštojo pilotažo figūrą, kuriai pritrūko aukščio.

„Mane informavo, kad tai buvo ganėtinai elementari aukštojo pilotažo figūra – suktukas, kai lėktuvas sukasi ir krenta žemyn su nuimtomis variklio apsukomis. Tai nevaldomas procesas, kurį reikia žinoti, kaip suvaldyti. Pagal pasakojimą, pernelyg ilgai užtruko sukimasis ir kai jau buvo suvaldytas tas lėktuvas ir pradėtas išeiti į normalų skridimą, tam neužteko aukščio ir lėktuvas pilvu trenkėsi į žemę ir tiek žinių“, – sakė R. Paksas.

Iš Anykščių kilęs V.Galvonas pagal išsilavinimą buvo fizikas. Atkūrus nepriklausomybę jis užsiėmė verslu, buvo bendrovės „Ogmios centras“ prekybos direktorius, „Ogmios Astra“ generalinis direktorius, „Šiaurės miestelis“ direktorius. 2003 metais jis tapo tuometinio prezidento Rolando Pakso patarėju. 2004 metais išrinktas į Seimą, 2013 metais paskirtas finansų viceministru, tačiau kilus įtarimų dėl iš lošimo bendrovės savininko gautos paskolos pernai liepą iš pareigų pasitraukė.

V.Galvonas buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dėl politiko, buvusio Seimo nario ir finansų viceministro Vytauto Galvono žūties reiškia nuoširdžią užuojautą jo šeimai, artimiesiems, draugams ir kolegoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA