Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta oro lenktynių krikštatėvis | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta oro lenktynių krikštatėvis

Liepos 25 dieną į Kauną atskrenda legendinis „Red Bull Air Race“ pilotas Peteris Besenyei. Oro lenktynių krikštatėviu tituluojamas vengras pasirodys 100-metį mininčio Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo Oro šventėje.

Laisvojo stiliaus akrobatika išgarsėjęs pasaulinių varžybų čempionas 59 metų P.Beseneyei prieš maždaug penkiolika metų padėjo sukurti vienas ekstremaliausių sporto varžybų „Red Bull Air Race“. Visame pasaulyje nuo gimtojo vengro Budapešto iki Abu Dabio vykstančios oro lenktynės sukviečia drąsiausius pilotus, rodančius neįtikėtinus triukus.

Nenuilstančio akrobatinio skraidymo meistro išskirtinį pasirodymą pamatyti galės Oro šventės dalyviai, liepos 25 dieną atvykę į Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą. Paskutinį liepos savaitgalį vyksiančioje šventėje savo dalyvavimą jau patvirtino didelis būrys aviatorių iš pasaulio ir Lietuvos.

„Labai džiaugiamės, kad kauniečiams ir miesto svečiams, kurie atvyks į mūsų šventę, bus proga pamatyti įspūdingą P.Beseneyei pasirodymą. Tačiau tai tik viena dalis iš daugelio Oro šventėje numatytų reginių ir pramogų“, – sakė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno direktorius Vytas Skučas.

Padangę virš Kauno nusės ne tik lėktuvai ir sraigtasparniai, bet ir parasparniai, skraidyklės, oro balionai ir aitvarai. Šventės dalyviai turės ne tik galimybę pasigrožėti išskirtinėmis aviaklubų programomis, bet ir patys pakilti į dangų.

Į šventę kviečiamos ir šeimos su vaikais, kurie galės pramogauti specialiai jiems sukurtame atrakcionų parke, pajodinėti poniais ar leisti aitvarus. 100 metų aerodromo jubiliejaus šventę užbaigs koncertas. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA