Neeilinis sambrūzdis arkikatedroje: S. Tamkevičius laikė paskutiniąsias arkivyskupo mišias | Kas vyksta Kaune

Neeilinis sambrūzdis arkikatedroje: S. Tamkevičius laikė paskutiniąsias arkivyskupo mišias

R. Tenio nuotr.

Laikinosios sostinės tikintieji turėjo paskutinę galimybę gauti palaiminimą iš Sigito Tamkevičiaus, kol jis vis dar eina arkivyskupo pareigas. Dvasininkas atsisakė arkikatedros vairo ir perleido tai į kitas rankas. Į padėkos mišias atvyko ir žymūs Lietuvos politikai.

Kauno arkikatedroje bazilikoje atlaikytos padėkos šv. Mišios už Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus tarnystę. Popiečius Pranciškus prieš kelias savaites patenkino dvasininko prašymą palikti arkivyskupo pareigas, tad Šv. Jono Krikštytojo dieną S. Tamkevičius paskutinį kartą laikė šventas mišias. Vėliau mišias laikys kaip kunigas, o ne kaip arkivyskupas. Dvasininkas bendruomenei pažadėjo, jog ir toliau skleis gerumo idėjas ir niekur nedings iš visuomeninio gyvenimo.

„Noriu padėkoti vyskupams, kunigams ir visai bažnyčios bendruomenei, kad padėjo statyti vidaus bažnyčią. Be pasauliečių pagalbos būtumėme sunkiai išsivertę. Atsiprašau visų, kuriuos kaip nors įžeidžiau ir įskaudinau. Dabar ramia širdimi galiu perduoti arkivyskupijos vairą į kitas rankas“, – padėkos kalboje sakė S. Tamkevičius.

Padėkoti už gerą tarnystę susirinko ir šalies politikai. Į paskutiniąsias arkivyskupo aukojamas mišias atvyko premjeras Algirdas Butkevičius su šeima. Taip pat pagarbą atidavė Andrius Kubilius, Irena Degutienė bei miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno arkivyskupijos valdymas pereina į Panevėžio vyskupo Liongino Virbalo rankas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA