Teismas leido suimti plėšimais įtariamą futbolininką iš Kauno | Kas vyksta Kaune

Teismas leido suimti plėšimais įtariamą futbolininką iš Kauno

delfi.lt 2015/06/23 16:30
Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – pirmadienį futbolo rungtynių metų sulaikytam Taurui Griniui. 34 metų futbolininkas įtariamas dalyvavimu organizuotuose ginkluotuose plėšimuose Vokietijoje.

Kauno apygardos prokurorė Auksė Lipkevičienė DELFI patvirtino, kad teismas leido suimti įtariamąjį vieno mėnesio laikotarpiui. Prokuratūrą prašė maksimalaus termino – 3 mėnesių suėmimo.

DELFI primena, kad T. Grinius buvo sulaikytas pirmadienio vakarą Kauno nacionalinės futbolo akademijos aikštėje. Čia turėjo įvykti II lygos rungtynės tarp Prienų „Rūdupio“ ir Jonavos „Fajetono“. Tačiau vietoje rungtynių buvo galima išvysti įspūdingą policijos pareigūnų operaciją. DELFI žiniomis, operacijos metu sulaikytas su nusikalstama „kamuolinių“ gauja siejamas Tauras Grinius.

Prieš pat rungtynių pradžią stadioną apsupo didelės policijos pajėgos – į operacijos vietą suvažiavo ir uniformuoti, ir be skiriamųjų ženklų pareigūnai.

Policijos tikslas buvo sučiupti T. Grinių – šis dar bandė sprukti, šoko per stadioną juosiančią tvorą, tačiau netrukus buvo sučiuptas. Liudininkų teigimu, policijos operacijoje galėjo dalyvauti apie 15 policijos ekipažų. Kaunietis sulaikutas pagal Vokietijos išduotą Europos arešto orderį.

T. Grinius kurį laiką ėjo FK „Stumbras“, kuris rungtyniauja Lietuvos A lygoje, direktoriaus pavaduotojo pareigas. Tuo pačiu atstovavo ir dukterinei „Tauro“ komandai iš Prienų. T. Grinius taip pat buvo FK „Stumbras“ dalininkas.

„Šis asmuo direktoriaus pavaduotojo pareigų nebeina jau nuo praėjusių metų gruodžio 16 dienos. Kiek užtrukus dalininkų keitimo procedūros formalumams, iš klubo dalininkų jis pasitraukė šių metų pavasarį ir su „Stumbro“ komanda yra susijęs tik tuo, jog mėgėjiškais pagrindais rungtyniavo jos dublerinės komandos Prienų „Rūdupio“ gretose LFF II lygoje“, – teigiama antradienį išplatintame FK „Stumbras“ pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA