Drąsūs brakonieriai pakliuvo į pasalą | Kas vyksta Kaune

Drąsūs brakonieriai pakliuvo į pasalą

Archyvo nuotr.

Iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas apie galimą brakonieriavimo atvejį Kauno mariose ties Pravienos upės žiotimis. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno Regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reagavo operatyviai ir kaip mat nuvyko į įvykio vietą.



Kadangi buvo gauta informacija, jog nurodytoje vietoje ties Rumšiškėmis yra užmestas tinklas, pareigūnai nusprendė surengti pasalą ir pažeidėjus sučiupti su visais įkalčiais. Laukti ilgai nereikėjo, vos po poros valandų buvo pastebėti Kauno marių kranto link einantys du vyriškiai.

Vyrai drąsiai įbrido į šaltą marių vandenį ir manydami, kad viduryje baltos dienos juos stebi tik paukšteliai, ėmė sparčiai traukti tinką. Taip drąsiai besidarbuodami bei džiaugdamiesi laimikiu šie du Rumšiškių miestelio gyventojai ir buvo sulaikyti su visais įkalčiais.

Vienas iš pažeidėjų dievagojosi nežvejojąs, o tik mėgavęsis šaltu vandeniu ir padėjęs draugui ištraukti tinklą su laimikiu. O laimikis tikrai neblogas, vyrai statomu tinklu sugavo 1 salatį, 10 lynų ir 3 karosus.

Abiem pažeidėjams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai – už žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu, jiems gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų. Taip pat teks atsisveikinti su tinklu ir sugauta žuvimi, už kurias pažeidėjai turės atlyginti žalą žuvų ištekliams, kuri irgi nemaža, net 829 eurai.

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA