Kaip nemokėti už automobilio stovėjimą ir išvengti baudos savaitgaliais Kaune? | Kas vyksta Kaune

Kaip nemokėti už automobilio stovėjimą ir išvengti baudos savaitgaliais Kaune?

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šią vasarą kauniečiai ir miesto svečiai, atvykę į miesto Rotušės aikštę savaitgaliais automobiliais dar nežino, kad pasikeitė automobilių statymo tvarka miesto širdyje. Nuo šio mėnesio automobilių stovėjimas apmokestintas visomis savaitės dienomis, nuo 8 iki 24 valandos, tačiau dar nedaugelis vairuotojų su nauja tvarka susipažino, todėl po pasivaikščiojimo senamiestyje grįžę prie savo automobilių, nustemba, kad mokėti reikia ir sekmadieniais.

[galerija kiek= „10”]

Šiais metais Kauno gyventojai ir miesto svečiai turėtų žinoti, jog kaip ir įprastai, darbo dienomis mokėti už stovėjimą reikia nuo 8 iki 18 valandos, tačiau yra dvi vietos, kur stovėjimas mokamas savaitgaliais bei švenčių dienomis. Tai minėtoji Rotušės aikštė, kur susimokėti už automobilių stovėjimą reikia visomis savaitės dienomis 8-24 val. ribose, tuo tarpu neseniai pradėjusi veikti automobilių stovėjimo aikštelė prie nugriauto „Merkurijaus“ apmokestinama visomis dienomis, visą parą.

Už automobilio stovėjimo valandą miesto Rotušėje teks pakloti 1,2 eur, tuo tarpu stovėjimas „Merkurijaus“ aikštelėje kainuos 0,60 eur.

Daugelis kalbintų vairuotojų, kuriems sekmadienio popietę buvo užklijuoti „geltonieji“ lapeliai, teigė nežinoję, kad parkavimas mokamas ir savaitgaliais, o į naujai Rotušės prieigose įrengtus ženklus tiesiog neatkreipė dėmesio.

Vairuotojai, norintys išvengti mokėjimo už automobilio stovėjimą miesto centre ir senamiestyje, turėtų rinktis aplinkines gatves ir automobilių stovėjimo vietas, mat jose stovėjimas savaitgaliais ir švenčių dienomis nemokamas. Išskyrus Rotušės aikštę bei Donelaičio gatvėje esančią aikštelę. Arba geriausiai, rinktis viešąjį transportą ar bemotores transporto priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA