Amerikietiškoji kultūra prasiveržė į Kauną | Kas vyksta Kaune

Amerikietiškoji kultūra prasiveržė į Kauną

R. Tenio nuotr.

Tai, kas neatsiejama nuo Amerikos, šiandien atkeliavo į Kauną. Legendiniame S. Dariaus ir S. Girėno stadione pakvipo dešrainiais ir amerikietišku žaidimu – beisbolu. Pasaulyje paplitusį žaidimą galėjo išbandyti visi norintieji.

Šeštadienį kauniečiai turėjo unikalią galimybę iš arčiau pažvelgti į tai, ką amerikiečiai tiesiog dievina. S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyko parodomosios Lietuvos ir JAV beisbolo varžybos. Kad vieta dar labiau primintų išsvajotąją Ameriką, žiūrovai galėjo pasivaišinti amerikietiškais dešrainiais ir užkandžiais.

JAV valstybės departamento padalinio „SportsUnited“ kartu su Lietuvos beisbolo asociacija rengiamoje beisbolo šventėje susirungė Lietuvos ir JAV beisbolininkai. Nors beisbolas įaugęs į amerikiečių širdis, lietuviams sekėsi labai gerai ir šie sugebėjo įveikti varžovus.

„Beisbolas nuostabus žaidimas. Jį galima žaisti, kad ir dvidešimt metų. Nei krepšinis, nei futbolas taip ilgai neišlaiko žaidėjų. Čia, Lietuvoje, ši sporto šaka vis labiau populiarėja. Aš matau, jog čia yra labai stiprių žaidėjų. Jūs tik pažiūrėkite į rezultatą. Lietuviai laimi 8:0“, – besišypsodamas po pirmosios žaidimo dalies kalbėjo beisbolo ambasadorius Joseph Logan.

Po parodomųjų varžybų, žiūrovai galėjo patys išbandyti beisbolą, kuris vis populiarėja visame pasaulyje. Šios sporto šakos profesionalai iš JAV mokino, kaip laikyti lazdą, atmušti ar pagauti kamuoliuką. Tai buvo puiki galimybė su šeima smagiai praleisti laiką ir pamatyti dalelę Amerikos iš arti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA