Rotušės aikštėje varžėsi grilio meistrai | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje varžėsi grilio meistrai

R.Tenio nuotr.

Įpusėjus antrajai maisto kultūros festivaliui „Skanaus“, kulinarinius sugebėjimus išbandė ir barbekiu kepėjai. Dalyviai varžėsi, kuris skaniau paruoš ant grotelių keptą mėsą, žuvį bei vištieną.

Lietuvos barbekiu kepėjams buvo duota ta pati mėsa, vištiena bei žuvis, iš kurios dalyviai turėjo padaryti kulinarinius šedevrus. Nors mėsa ta pati, tačiau kiekvienas grilininkas turėjo savo receptą, kaip jį paruošti. Štai komandos „BBQ Junior“ atstovai pasakojo, jog žuvį ruošia paprastu būdu, tačiau kitiems patiekalams pasinaudos daugiau fantazijos.

„Visi receptai iš galvos. Ne pirmą kartą ruošiame, be neseniai pradėję, todėl ir komanda taip vadinasi. Duoda produkciją, o čia stovi ir bandai. Štai mes žuvį ruošiame tiesiog su žuvų prieskoniais ir žolelėmis. Šonkauliukai – ypatingesni, nes jis su barbekiu marinatu, atvežtu iš Švedijos. Na o vištieną ruošiame su medumi ir garstyčiomis“, – maisto ruošimo idėjomis dalinosi Vilmantas.

Teisėjams išrinkti geriausią grilio meistrą taip pat buvo didelė užduotis. Buvo vertinami trys kiekvienos komandos patiekalai. Žiuri ragavo ir vertino ne tik bendrą skonį, bet taip pat ir patį pirmąjį kąsnį, pateikimą, bei kitus elementus.

„Pati pirmą kartą vertinu čempionato dalyvius, bet kadangi esu Kauno kolegijos Viešojo maitinimo katedros vedėja, tai dažnai tenka ragauti maistą, tad man nėra tai neįprasta. Skirtumas tik tas, kad paprastai ragauju studentų patiekalus, o dabar čempionų“, – sakė grilio čempionato teisėja Nijolė Vasiliauskienė.

Maisto kultūros festivalio lankytojai iš grilio čempionate dalyvaujančių kepėjų galėjo prisirinkti įvairių receptų ir juos išbandyti namuose. Kauniečiai džiaugėsi tokia švente ir tikisi, jog ateityje tai taps gražia tradicija.

„Atėjome čia su šeima. Iš ties labai smagu, papildžiau savo asmeninį receptų lobyną, nes žmonės čia su gera išmone. Bandysime patys kažką kitokio pasigaminti“, – tikino šventėje sutikta Jūratė.

Rotušės aikštėje maisto mėgėjai šurmuliuos iki vakaro. Šventės metu publiką šildo ne tik gardūs patiekalai, bet ir Lietuvos atlikėjai. Maisto kultūros festivalis Lietuvoje rengiamas pirmą kartą, tačiau jau spėjo pritraukti nemažą būrį lankytojų. Kaune apsilankė ir žurnalistas, maisto kritikas Andrius Užkalnis, kuriam organizatoriai pasiūlė paragauti egzotinių užkandžių iš įvairių vabalų.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA