Baigėsi pagrindinė egzaminų sesija, kai kurie rezultatai labai džiugina | Kas vyksta Kaune

Baigėsi pagrindinė egzaminų sesija, kai kurie rezultatai labai džiugina

BNS 2015/06/19 14:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį vyko paskutinis 2015 metų pagrindinės brandos egzaminų sesijos egzaminas – abiturientai laikė muzikologijos mokyklinio egzamino antrąją dalį. Taip pat paskelbti anglų kalbos rezultatai: šimtukų dvigubai daugiau nei praėjusiais metais.

Muzikologijos egzamine gali dalyvauti tik tie kandidatai, kurie išlaikė egzamino pirmąją dalį, t. y. už kūrybinę užduotį surinko ne mažiau kaip 35 proc. galimų taškų.

Muzikologijos egzaminą iš viso rinkosi laikyti daugiau kaip 200 kandidatų.

Brandos egzaminų pagrindinė sesija vyko nuo gegužės pradžios, birželio 22 – liepos 7 dienomis vyks pakartotinė sesija.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė per 37 tūkst. abiturientų ir anksčiau mokyklas baigusių asmenų.

Norint gauti brandos atestatą reikia išlaikyti bent du brandos egzaminus: privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną dalyko brandos egzaminą. Be valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, mokinys gali laikyti ne daugiau kaip šešių dalykų brandos egzaminus.

Džiugina egzaminų rezultatai

Šiemet valstybinį anglų kalbos brandos egzaminą išlaikė 99,7 proc. visų laikiusių kandidatų, 100 balų įvertinimą gavo 5,12 proc. mokinių, penktadienį pranešė Nacionalinis egzaminų centras.

Pernai šio egzamino išlaikymas siekė 99,2 proc., šimtukus pernai gavo 2,15 proc. laikiusiųjų.

Šiemet anglų kalbos abitūros egzaminą laikė 21 tūkst. 230 kandidatų, jie turėjo atlikti klausymo, skaitymo ir rašymo užduotis.

Mokinių surinktų anglų kalbos egzamino užduoties taškų vidurkis šiemet yra 63,5 taško (2013 metais šis vidurkis buvo 60,89 taško, 2014 metais – 55,6 taško).

Apeliacijas dėl rezultatų mokiniai gali pateikti per tris darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA