Rotušės aikštėje pakvipo gardžiu maistu | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje pakvipo gardžiu maistu

R. Tenio nuotr.

Prasidėjo pirmasis Lietuvoje maisto kultūros festivalis „Skanaus“. Jau išsirikiavę kioskeliai, kviečiantys paragauti įvairių užkandžių, sužinoti gaminimo paslapčių ir parsinešti į namus kažką ypatingo.

Pagrindinė miesto aikštė pakvipo įvairiais maisto gaminiais: sultingais šašlykais, ir šviežia duonele ar egzotiniais užkandžiais. Kvepia skaniai, o ir liežuvį paglosto gardūs patiekalai. Pirmą kartą Rotušės aikštėje surengtas maisto kultūros festivalis traukia kauniečių dėmesį. Kas atėjo tiesiog pasidairyti, kas naujovių paragauti ir smagiai praleisti laiką taip sukurdami malonų šurmulį.

„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Tuo tarpu Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.

Šventės dalyvius pasveikino ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Vadovas pats paragavo gardžiųjų užkandžių, džiaugdamasis, jog tokio festivalio pradžia yra būtent Kaunas.

Maisto kultūros festivalyje kauniečiai gali ne tik pilvus prisikimšti, bet taip pat ir išmokti kulinarijos gudrybių. Abi šventės dienas vyks įvairūs užsiėmimai, kuriuose bus dalinamasi geriausiomis maisto idėjomis. Be to, šventinę nuotaiką kuria įvairūs atlikėjai, tokie kaip „Rondo“, Natalija Bunkė, Mino, „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“.

Šiandien maisto mėgėjai Rotušės aikštėje karaliaus iki 22 valandos. Rytoj organizatoriai vėl pakvies susirinkti. Šeštadienį čia vyks ir grilinimo čempionatas, tad tai puiki proga pasisemti idėjų, kaip originaliai iškepti vasaros patiekalą – šašlykus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA