Kaune – šimtmečio oro šventė | Kas vyksta Kaune

Kaune – šimtmečio oro šventė

Kauniečių šią vasarą laukia įspūdinga aviacijos šventė, kokios dar nėra buvę – liepos 25 dieną miestas minės S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo šimtmetį.

Padangę virš Kauno nusės ne tik lėktuvai ir sraigtasparniai, bet ir parasparniai, skraidyklės, oro balionai bei aitvarai. Šventės dalyviai turės ne tik galimybę pasigrožėti išskirtinėmis aviaklubų programomis, bet ir patys pakilti į dangų.

Renginyje apsilankiusios šeimos su vaikais galės pramogauti specialiai jiems sukurtame atrakcionų parke, pajodinėti poniais ar leisti aitvarus.

Į šimtmečio šventę žada atvykti ir gausus būrys aviacijos mėgėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Kai kurių būsimos aviacinės programos detalių organizatoriai dar neatskleidžia, tačiau patikino, kad artėjant liepos 25 dieną vyksiančiai oro šventei reginiai privers pakelti akis į dangų ne vieną kartą.

Aleksoto aerodromas buvo įkurtas 1915 metais, vokiečiams užėmus Kauną. Aerodromas pripažintas nacionalinės reikšmės valstybės saugomu urbanistiniu, inžineriniu, istoriniu paminklu, jis įtrauktas į „Best flying destination in Europe“ (Europos įdomiausių atskristi aerodromų) sąrašą.

100 metų aerodromo jubiliejaus šventę užbaigs koncertas. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA