Vyriausybė padidino išmokas šauktiniams | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė padidino išmokas šauktiniams

BNS 2015/06/17 15:49
R.Tenio nuotr.

Vyriausybė padidino išmokas privalomosios pradinės karo tarnybos kariams.

Ministrų kabineto trečiadienį priimtu sprendimu kas mėnesį mokamos buitinių išlaidų dydis pakeltas nuo 1 iki 3,7 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio (nuo 38 iki 140,6 euro).

„Projekto tikslas – pritraukti kuo daugiau asmenų atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą savo noru, didinti šių asmenų motyvaciją ir užtikrinti teisingą išmokos buitinėms išlaidoms dydį“, – posėdyje sakė ministras.

Vyriausybė taip pat patvirtino, kad už pavyzdingą tarnybą gali būti mokamos 3,7 bazinės socialinės išmokos dydžio premijos (anksčiau buvo 1 BSI).

Išmoka buitinėms išlaidoms padengti yra vienoda visiems šauktiniams – nepriklausys nuo to, ar asmuo bus atėjęs savo noru, ar bus gavęs šaukimo pranešimą.

Karo prievolės statymas numato, kad atsižvelgiant į šauktinio tarnybos vertinimą, kas mėnesį bus kaupiama speciali įmoka, kuri bus išmokama asmeniui atlikus tarnybą. Jos dydis priklausys nuo atliktos tarnybos vertinimo rezultatų. Asmens tarnybą įvertinus labai gerai už vieną tarnybos mėnesį bus skaičiuojamos keturios BSI (152 eurai), gerai įvertintiems – trys BSI (114 eurų), patenkinamai – dvi BSI (76 eurai). Šis kaupiamasis fondas ketvirtadaliu padidės, jeigu jaunuolis į privalomąją karo tarnybą atvyks savo noru.

Krašto apsaugos ministerijos paskelbtuose šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašuose įtraukti 36 tūkst. 825 jaunuoliai.Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. asmenų, pirmenybę teikiant savanoriams.

Savanoriškai atlikti tarnybą, antradienio duomenimis, jau pareiškė norą 1885 asmenys nuo 18 iki 38 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA