Baikerių fiesta „Bike Show Millennium” keičia vietą ir formatą | Kas vyksta Kaune

Baikerių fiesta „Bike Show Millennium” keičia vietą ir formatą

Archyvo/ E. Virkečio nuotr.

Šešioliktus metus iš eilės rengiama grandiozinė baikerių fiesta „Bike Show Millennium“ šį sezoną pasitinka atsinaujinusi ir žada tapti didžiausia bei įdomiausia per visą jos gyvavimo istoriją. Tradicinė motociklininkų šventė šiemet vyks paskutinį vasaros savaitgalį – rugpjūčio 29-30 d. Kauno Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos.

Renginio programoje – net trys sporto čempionatai, galybė automobilių, motociklų ir pramogų – tiek įprastų bei pamėgtų, tiek ir visai naujų ir netgi ekstremalių. Baikeriams ir jų plieniniams žirgams bus atiduota visa Nemuno sala, joje įsikurs palapinių miestelis, aludariai ir maitintojai, bus atidarytas erdvus pramogų miestelis vaikams, įrengta didelė koncertinė scena. Paskutiniai vakarinės programos akcentai dar dėliojami, tačiau savo dalyvavimą jau patvirtino „BIX“, Arina su grupe, bei šiuo metu itin populiarus roko kolektyvas „ROCK 5“ iš Latvijos. Pagrindinė vakaro žvaigždė taip pat jau yra žinoma – šiemet baikerių kraują kaitins sunkiojo roko diva, neprilygstama DORO su savo muzikantais.

Pagrindinis akcentas – „All Stars” driftas

Didžiausia šių metų „Bike Show Millennium“ sportinė „vinis“ – Europos drifto čempionatas „Drift Allstars“, kurio metu trečią kartą Lietuvoje bus surengtos aukščiausio lygio šonaslydžio varžybos. Šios įspūdingos ir prestižinės drifto varžybos vienija stipriausius bei tituluočiausius Europos sportininkus, o čempionato transliacijos internetu kasmet prikausto šimtų tūkstančių gerbėjų dėmesį iš viso pasaulio.

Rugpjūčio 29 d. vyks treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai, o rugpjūčio 30 d. TOP 32 finalinės kovos, kurių metu bus išrinktas šių metų „Drift Allstars“ Europos čempionato, Kauno etapo nugalėtojas. Taip pat prie šio etapo bus prijungtas ir Autoplius Lietuvos drifto čempionato PRO lygos penktasis etapas, planuojamas bent 50 sportininkų dalyvavimas iš visos Europos bei Lietuvos.

Šventėje ir motoakrobatikos čempionatas

Šiemet čempionate dalyvaus ne tik šios sporto šakos atletai iš mūsų šalies bet ir kviestiniai svečiai iš užsienio. Tai bene viena įdomiausių ir pavojingiausių sporto šakų, nes akrobatinis važiavimas ant vieno rato ir dar stovint ant galvos priverčia aiktelėti ne vieną žiūrovą. Kvalifikaciniai ir finaliniai važiavimai, bei papildomos StuntKhana rungtys vyks rugpjūčio 29 d. prie “Žalgirio” arenos.


Tradicine „Auto Show” stebins įvairiais automobiliais

Rugpjūčio 30 d. vyks tradicinis „Auto Show“, kurio metu bus galima pamatyti naujausias automobilių tiuningo madas ir tendencijas. Parodos metu bus demonstruojami antikvariniai, senoviniai, egzotiški, perdaryti, patobulinti automobiliai, elektromobiliai, kartai, bagiai, motociklai, dviračiai ir kiti technikos bei meno stebuklai. Pamatysite naujausių modelių automobilius ir motociklus.

„Millennium Music Show” išlieka tarptautinė

Koncertinė programa bus tokia pat tarptautinė ir ne mažiau rimta nei dieną vyksiantys nutrūktgalviški važiavimai. Į sceną lips nenuilstantys pankai „Bix“ su Samu priešakyje, bliuzo karalienė Arina, šiuo metu populiarumo viršūnėje esanti latviška roko komanda „ROCK 5“ bei pagrindinė vakaro žvaigždė – metalo karalienė DORO iš Vokietijos.

Bet ir čia dar ne pabaiga – po koncerto patys ištvermingiausieji galės atšvęsti vasaros pabaigą „Žalgirio“ arenos amfiteatre 23 val. startuosiančiame „Millennium Afterparty“ kartu su beprotiškai savais „Radistais“.

DORO PESCH: trisdešimt metų scenoje ir pirmą kartą Lietuvoje

Gimusi 1964 m. Diuseldorfe, Dorothee Pesch arba tiesiog DORO, šiais metais švenčia savo kūrybinės veiklos 30-metį. Savo karjerą pradėjusi būdama šešiolikos, 1982 m. su bendraminčiais subūrė grupę „Warlock“, tapusią vienu sėkmingiausių Vokietijos sunkiojo metalo projektu. DORO tapo pirmąja sunkiojo metalo moteriškos lyties atstove, koncertavusia legendiniame „Monsters of Rock“ festivalyje 120 tūkstančių žiūrovų miniai.

Dainininkė kartu su „Warlock“ išleido 4 puikius sunkiojo metalo albumus, tačiau iširus kolektyvui 1989 m. pradėjo solinę karjerą ir projektas DORO tapo logišku jos kūrybos tęsiniu. Atlikėja yra išleidusi 13 solinių albumų, įrašiusi ne vieną gražią baladę su kitais muzikantais, tarp kurių buvęs grupės „Accept“, dabar „U.D.O“ lyderis Udo Dirkschneideris, „Motorhead“ frontmenas Lemmy, buvusi „Nightwish“ vokalistė Tarja Turunen, „Type O Negative“ ir kiti.

Dar jaunystėje savo gyvenimo tikslu pasirinkusi muziką ir dėl jos nusprendusi neturėti šeimos bei vaikų, DORO tvirtai laikosi savo žodžio. Dainininkė turi namus Diuseldorfe ir Niujorke, yra netekėjusi, atžalų nesulaukė, nuo 1995 m. praktikuoja tajų boksą, o laisvalaikiu užsiima tapyba ir grafika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA