Kaune atidaromas antrasis Bagažinių turgus | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaromas antrasis Bagažinių turgus

Roko Tenio nuotr.

Lietuvoje puikiai prigijusi ir smarkiai išpopuliarėjusi Bagažinių turgaus (anglų k. – car boot sale) idėja privertė turgaus organizatorius pagalvoti apie plėtrą. Jau šį šeštadienį Kaune, senosios Vilijampolės turgavietės vietoje, vartus atvers antrasis Bagažinių turgus.

Pirmasis ir kol kas vienintelis nuolat organizuojamas Bagažinių turgus Lietuvoje jau penkerius metus rengiamas Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

„Bagažinių turguje prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje kaskart susirenka per 300 automobilių iš visos Lietuvos ir norinčių dalyvauti skaičius vis auga. Supratome, kad pribrendo reikalas plėstis, todėl nusprendėme įpūsti gyvybės senajai Vilijampolės turgaus vietai, kuri jau keletą metų yra nenaudojama. Daugiau judesio ir šurmulio bus naudinga visai Vilijampolės rajono bendruomenei iš kurios taip pat jautėme iniciatyvą prikelti naujam gyvenimui šią buvusią prekybos oazę“, – sako Jonas Plenta, vienas iš Bagažinių turgaus organizatorių.

Pasak jo, netolimoje ateityje planuojama ir tolesnė plėtra – ketinama rengti tokius turgus ir kituose Kauno rajonuose bei kituose miestuose.

Pirmasis Bagažinių turgus senosios Vilijampolės turgavietės vietoje, K.Griniaus g. 8, pirmasis bus surengtas šeštadienį, birželio 20 d. Nuo šiol jis čia veiks kiekvieną šeštadienį nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.
Bagažinių turgus Vilijampolėje vyks kiekvieną šeštadienį adresu, prekiautojams numatyta 150 vietų. Kaina – 6 Eur automobiliui. Bagažinių turgaus dalyviai laukiami nuo 7 val. ryto, lankytojai – nuo 8 iki 15 val. Bagažinių turgus prekybos miestelyje „Urmas“ ir toliau bus rengiamas kiekvieną sekmadienį.

Į Bagažinių turgų žmonės atvyksta automobiliais ir iš jų bagažinių parduoda nebereikalingus savo daiktus: drabužius, indus, buitinę techniką, įvairius įrankius, interjero detales, knygas ir panašiai. Ypač daug naudingų dalykų čia gali rasti mažus vaikus auginantys tėvai: drabužėlių, batukų, žaislų, vaikiškų dviratukų.

Bagažinių turguje renkasi ir rankdarbių kūrėjai bei pradedantieji menininkai, kurie čia parduoda įvairius syvenyrus, rankų darbo auskarus, paveikslus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA