D. Motiejūno rinktinėje nebus | Kas vyksta Kaune

D. Motiejūno rinktinėje nebus

R. Tenio nuotr.

Jau trečius metus A. Sabonio krepšinio centras po savo stogu priglaudžia D. Motiejūno moksleivių vasaros stovyklą. Ta proga krepšininkas grįžo iš JAV ir pranešė, jog dėl traumos nėra jokių galimybių prisidėti prie Lietuvos rinktinės.

24-erių metų Hjustono „Rockets“ klubo puolėjas Donatas Motiejūnas į Lietuvą grįžo prieš kelias dienas – medikai jam leido dalyvauti Kaune rengiamoje jo paties vardo stovykloje „D-Mo Talent camp“, į kurią pakviesti talentingiausi šalies ir užsienio jaunieji krepšininkai. Iš viso 36 jaunieji sportininkai savaitę leis su NBA žvaigžde. Visgi, nors laiką šiuo metu gali skirti mažiesiems talentams, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje nėra jokių šansų žaisti.

„Šiais metais dėl traumos negaliu daug vaikams padėti ir parodyti, tačiau geriausi treneriai noriai padeda. Vis tiek tai užtrunka nemažai laiko ir psichologiškai labai svarbu. Tai turbūt sunkiausias dalykas, kokį esu turėjęs gyvenime. Noriu kažką daryti, bet negaliu. Galimybių dalyvauti čempionate nėra jokių, nes kiek kalbėjome su gydytojais, su komanda – jie visada mane palaikė ir leido į rinktinę, tačiau nėra jokių galimybių. Šiuo metu mano viena koja yra 15-20 proc. silpnesnė nei kita. Yra kaip yra“, – stovyklos atidarymo metu kalbėjo D. Motiejūnas.

Krepšininkas Lietuvoje ilgai neužsibus. Po vaikų stovyklos vėl išvyks į JAV. Anot sportininko, Hiustono „Rockets“ nenorėjo jo išleisti į Lietuvą, bet sutiko su sąlyga, kad kartu važiuos ir medikai, kurie prižiūri krepšininką. Pats kojos traumos gydymo procesas gali užtrukti tris – keturis mėnesius.

„Skrisiu į Ameriką, nes Lietuvoje nėra reikiamos įrangos. Dėl to „Rockets“ nenorėjo manęs išleisti į Lietuvą, teko išsiprašyti grįžti. Buvo problemų, bet susitarėme, kad grįšiu trumpam. Reikia priprasti prie pribėgimo. Iki šiol negaliu daryti jokių staigių judesių. Daktaras stebi, kad nedaryčiau, ko negalima“, – sakė kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA