Ukrainos ambasadorius įvardino, kuo Kaunas pranašesnis už Vilnių | Kas vyksta Kaune

Ukrainos ambasadorius įvardino, kuo Kaunas pranašesnis už Vilnių

Kaunas.lt nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno meras Visvaldas Matijošaitis susitiko su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Valerijumi Žovtenko. Susitikimo metu ambasadorius atskleidė, kodėl dalis Ukrainos verslininkų savo investicijoms renkasi ne šalies sostinę, o Kauną.

„Kaunas Ukrainos gyvenime visada vaidino ypatingą vaidmenį. Bendrumas buvo jaučiamas visais laikais. Prasidėjus kruviniems įvykiams mūsų šalyje, jis dar labiau sustiprėjo. Labai vertiname jūsų pagalbą Ukrainai“, – teigė ambasadorius.

Ukrainos ambasadorius pasveikino V. Matijošaitį tapus meru ir palinkėjo sėkmės nelengvame darbe.

„Teko dirbti vietos savivaldoje ir tikrai žinau, koks tai sunkus ir didelės atsakomybės reikalaujantis darbas. Meras atsakingas už viską, kas vyksta mieste“, – sakė Ukrainos ambasadorius.

„Prieš pat prasidedant karo veiksmams, teko porą kartų lankytis būtent tuose miestuose, kur vyko ir tebevyksta kovos. Suprantu, kaip jums šiuo metu yra sunku. Žinoma, labiausiai dėl to nukenčia paprasti žmonės“, – kalbėjo Kauno meras V. Matijošaitis.

Ukrainos ambasadorius domėjosi potencialiomis investicijų galimybėmis Kaune, aptarė Laisvosios ekonominės zonos veiklą.

„Pastebime, kad pastaraisiais metais vis daugiau verslininkų savo veiklą pradeda ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Ambasada deda daug pastangų, kad investuotojai rinktųsi Kauną. Aiškiname jiems, kad Kaunas yra geresnėje strateginėje pozicijoje, kad tai – logistikos centras, kuriame dirba puikūs specialistai. Ir apskritai viskas čia kompaktiškiau“, – pasakojo Ukrainos ambasadorius.

Kauno miestai partneriai Ukrainoje yra Charkovas ir Luckas. Prieš pora metų Kaunas taip pat pasirašė ketinimų protokolą su Lvovo apskritimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA