Svarstoma didinti minimalią algą | Kas vyksta Kaune

Svarstoma didinti minimalią algą

BNS 2015/06/13 14:23
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Vyriausybė kitą savaitę turėtų pritarti nuo liepos padidinti minimalią algą 25 eurais – iki 325 eurų (MMA). Tam šių metų biudžete numatyta 14,4 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateikė Vyriausybei atitinkamą nutarimo projektą, pranešė ministerija.

„Ekspertai, darbdaviai sutinka, kad dabartinėje ekonominėje situacijoje būtina didinti darbuotojų, gaunančių mažiausią darbo užmokestį, pajamas, todėl siūlome jau nuo liepos 1 dienos minimalią mėnesinę algą kelti iki 325 eurų, o minimalų valandos atlygį – 8,3 proc. iki 1,97 euro“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Tai bus jau trečias MMA didinimas nuo 2012-ųjų pabaigos, kai dirba dabartinė koalicinė socialdemokratų, tvarkiečių ir darbiečių Vyriausybė – nuo to laiko MMA bus padidėjusi 79 eurais.

Pasak A.Pabedinskienės, šią savaitę Seimui pasiūlyta įtvirtinti, kad MMA ateityje būtų peržiūrimas kasmet, atsižvelgiant į ekspertų rekomendacijas.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pranešęs, kad nuo kitų metų sausio siūlys MMA didinti iki 350 eurų. Seimo valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ jau yra užregistravę siūlymą minimalią algą iki 2016 metų liepos padidinti daugiau nei 100 eurų – iki 437 eurų.

Paskutinį kartą minimali alga didėjo nuo 2014 metų spalio – 10,1 euro – iki 300 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA