Policijos pareigūnai išgelbėjo moters gyvybę | Kas vyksta Kaune

Policijos pareigūnai išgelbėjo moters gyvybę

Policijos nuotr.

Kauno apskrities policija dalinasi įkvepiančia istorija, kurioje pasakojama, kaip du policijos patruliai išgelbėjo moters gyvybę.

[galerija]

Birželio 11 d. apie 19.00 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK) budėtojams paskambino greitosios medicininės pagalbos medikė, kuri norėjo padėkoti Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK patruliams Andrejui Karpuškinui ir Justinui Ožalinskui. Pasak medikės šie pareigūnai, apie 11.40 val. Kaišiadoryse, Gedimino g., prie degalinės pamatę mirštančią moterį, atskubėjo į pagalbą ir kartu su medikais ją atgaivino, nors moteriai buvo konstatuota staigi mirtis, dingusios gyvybinės funkcijos. Po intensyvaus gaivinimo, trukusio beveik valandą, 67 metų moters gyvybinės funkcijos atsirado ir ji buvo pristatyta į gydymo įstaigą Kaune.

Medikės skambučio pavakare sulaukęs budėtojas, pamatęs šiuos pareigūnus, grįžtančius į komisariatą, pagyrė kolegas už didvyriškumą ir domėjosi, kodėl jie niekam nepasakė, kad dieną moteriai padėjo nugalėti mirtį.

Pareigūnai teigia iš pradžių net nesupratę, apie kokį didvyriškumą kalba kolega ir buvo kuklūs, tik patikslino: mes juk tam ir esame, kad padėtumėme žmonėms.

„Tądien, apie 11.45 val. paskirtu laiku važiuodami pietauti, prie Gedimino g. esančios degalinės pamatėme šalia gulinčios moters palinkusius greitosios medicinos pagalbos medikus, kurie darė jai dirbtinį kvėpavimą. Privažiavę pasiūlėme savo pagalbą“, – sako A. Karpuškinas. Kadangi medikė pavargo, darydama širdies masažą, ją pakeitė 29 metų A. Karpuškinas. „Nejaučiau laiko, buvau susikoncentravęs į širdies masažą, sako Andrejus, gal 40 min. nesustodami ją gaivinome. Kolega buvo pasiruošęs bet kurią akimirką pratęsti gaivinimą, jei pavargsiu“. Labiausiai patruliui įsiminė akimirka, kai po rankomis pradėjo plakti moters širdis: „Intensyviai ją gaivinome gan ilgai, todėl pajautę, kad ji pati kvėpuoja, taip apsidžiaugėm, kad gyvens! Tada supranti, kad suspėjai laiku. Netrukus privažiavo antrasis medikų ekipažas ir moteris buvo išvežta į gydymo įstaigą Kaune“, – pasakojo Andrejus.

Kol A. Karpuškinas darė dirbtinį širdies masažą, bet kurią akimirką, kolegai pavargus, gaivinimą buvo pasiruošęs pratęsti kolega J. Ožalinskas. Pareigūnas padėjo medikams ruošti vaistus, suteikė kitą pagalbą. „Ši situacija tik patvirtina, kad pirmosios medicinos pagalbos kursas yra labai svarbus – patariu nuolat atnaujinti žinias, nes pagalbos gali prireikti bet kuriam žmogui, bet kuriuo laiku“, – neabejoja Justinas.

Netrukus privažiavo antrasis medikų ekipažas ir moteris buvo išvežta į gydymo įstaigą Kaune. Abu policijos patruliai iškart išvyko į kitą įvykį, kur reikėjo pagalbos: mieste garbaus amžiaus vairuotojas automobiliu partrenkė į gatvę ne pėsčiųjų perėjoje išėjusią kitą vyresnio amžiaus moterį. Kaišiadorių patruliai sako, kad visą dieną neapleido mintis, ar moteris išgyvens. Šiandien medikai dar kovoja dėl jos gyvybės.

A. Karpuškinas Kaišiadorių policijoje tarnauja 2 metus, prieš tai dirbo Valstybės sienos apsaugos tarnyboje. Jis teigia, kad pareigūnui svarbiausia – visada būti šalia žmonių, kai jiems to labiausiai reikia. J. Ožalinskas – pusmetį policijoje dirbantis pareigūnas. Darbą policijoje pradėjęs šių metų sausio mėnesį, anksčiau dirbo Viešojo saugumo tarnyboje, sako, tikintis, kad paaugusi dukra jį laikys pavyzdžiu, didžiuosis, nes pareigūno profesijos esmė – pagalba kitam žmogui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA