Karmėlavos oro uoste įsisiūbuoja statybos | Kas vyksta Kaune

Karmėlavos oro uoste įsisiūbuoja statybos

E. Radzevičiūtės nuotr.

Karmėlavos oro uostas sparčiai plečiasi ir vyksta intensyvūs statybos darbai. Šiuo metu vykdomas projektas, po kurio tikimasi pritraukti užsienio investuotojus.

[galerija kiek=”25″]

Oro uoste stūkso milžiniški plotai nenaudojamos žemės. Visa Karmėlavos oro uosto teritorija užima 438 hektarus ploto, tačiau šiuo metu išnaudojama vos 6 proc. visos teritorijos. Todėl oro uostas gerina infrastruktūrą ir pradėjo kurti sąlygas užsienio investuotojams. Naujausiu projektas nėra susijęs su keleiviais, o orientuotas į orlaivių aptarnavimą.

„Pirmoje projekto fazėje yra įrenginėjamas orlaivių riedėjimo takas ir stovėjimo peronas. Jie reikalingi tam, kad prie jų būtų galima statyti investuotojams orlaivių aptarnavimo ir remonto angarus. Vienoje pusėje vystyti infrastruktūrą nebegalėjome, bet pietinėje dalyje turime labai didelę teritoriją“, – sakė oro uosto atstovė Jūratė Baltrušaitytė.

„Čia yra pakankamai žemių, į kurias galima investuoti. Kiek matosi, tiek yra tuščia ir galima statyti angarus. Pirmas etapas sudarys gal vos 5 proc. visų galimybių, kurias čia turime. Pirmame etape oro uostas investuos apie 30-40 mln. eurų“, – kalbėjo oro uosto valdytojas Kaspar Bruno.

Šiuo metu įrenginėjamas beveik 200 metrų riedėjimo takas, o kitų metų pavasarį bus radėti satyti ir angarai. Siekiama, jog Karmėlavos oro uosto teritorijoje atsirastų įvairūs verslai, kurie susiję su aviacija. Tai ir orlaivių priežiūra ir remontas, perdirbimas, surinkimas, tiekimo verslai ir kiti su orlaiviais susiję verslai. Vadovai tikina, jog įgyvendinus projektą, atsiras daug įvairių tiesioginių įdarbinimų. Daugiausiai reikės įvairių sričių mechanikų bei inžinierių.

Karmėlavos oro uostas yra labai patogioje vietoje, kuri leidžia taip plėstis, nes Kaunas yra logistikos centras, tad patogu tiekti detales, reikalingas orlaiviams. Be to, yra antrinis ekonominis efektas, kuris tiesiogiai pajaučiamas viso miesto ar regiono prasme. Tai apgyvendinimas, pirkimas ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA