Kauno padangėse – kraują stingdantys jaunųjų pilotų pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Kauno padangėse – kraują stingdantys jaunųjų pilotų pasirodymai

R.Tenio nuotr.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksta jaunųjų akrobatinio skraidymo pilotų stovykla. Aukščio ir skrydžio mėgėjai Kauno padangėse atlikinėja kvapą gniaužiančius triukus ir ruošiasi artėjančia čempionatui. Dalyviai patys suremontavo senesnius lėktuvus ir dabar juos išbando dangaus platybėse.

20 jaunuolių iš trijų klubų šiuo metu bazuojasi Kaune. Aleksoto aerodrome jaunieji 24-30 metų amžiaus pilotai akrobatai ruošiasi savaitgalį vykstančiam akrobatų čempionatui. Nors pilotų nemažas būrys, jie treniruojasi su 5 lėktuvais. Čia , Kaune akrobatai varžysis kvalifikacinėse varžybose, o jų nugalėtojai liepos mėnesį keliaus į Europos čempionatą, kuris vyks Rumunijoje.

„Įdomiausia tai, jog dauguma stovyklautojų skraido su geresniais lėktuvais, nesvarbu, kad jie senoki, bet atitinka aukštesnę klasę. Tik porą žmonių skris su dviviečiais, kiti – su vienviečiais. Atsistatėme senukus ;lėktuvus ir dabar visi artėjame prie tarptautinio lygio ir galėsime atlikti tarptautinę programą“, – kalbėjo Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos generalinė sekretorė Rita Eriksonienė.

Aukščio nebijantys ir platybes pamilę pilotai stovykloje mokosi atlikinėti tam tikras figūras. Jaunieji lakūnai kvadratiniame kilometre atlieka ir mirties kilpas, įvairius suktukus ar krenta žemyn sumažinę variklių trauką. Nors dar nėra profesionalai, stovyklos dalyvių pasirodymai jau dabar gniaužia kvapą. Tokia stovykla Kaune rengiama jau antrą kartą.

„Pilotai ruošiasi privalomąjį pratimą, kurį kartoją visą sezoną ir visas pasaulis tai mokosi. Kita programa – laisvoji tai įvairias figūras galima susidėlioti patiems. Lakūnas savo muziką turi išgroti ant kvadrato. Jei pažeidžiami kvadrato šonai, skiriami baudos taškai. Kvadratą sudaro kilometras į šonus ir tiek pat į viršų“, – aiškino R. Eriksonienė.

Kvalifikacinės varžybos numatomos Aleksoto aerodrome iškart po stovyklos, birželio 13–14 dienomis. Kiekvienas iš sportininkų galės parodyti savo pirminį pasirengimo šalies ir tarptautinėms varžyboms lygį. Tad tai puiki proga kauniečiams pamatyti įspūdingus pilotų pasirodymus ir smagiai praleisti savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA