Gatvės menas suteikia miestui spalvų | Kas vyksta Kaune

Gatvės menas suteikia miestui spalvų

Gatvės menas/ R. Tenio nuotr.

Šį kartą nekalbame apie grafitininkų terliones, o pateikiame jums gatvės meną, kuris iš tiesų puošia Kauną. Piešiniai ant sienų, tai – gatvės meno festivalio „Nykoka“ dalis, kuri apleistas miesto erdves prikelia antram gyvenimui.

Jau gerai žinomas seneliukas, įsitaisęs netoli Kauno pilies, rožinis dramblys pūpsantis ties Ožeškienės gatvės 18-uoju namu, neseniai ant Lietuvos sporto universiteto savo vietą rado ir kosmonautas. Tai tik maža dalis festivalio „Nykoka“ dalis.

Visi piešiniai ar skulptūros priverčia stabtelėti, įdėmiau pasižiūrėti ar net įsiamžinti. Apleistos vietos pamažu atgyja ir čia norisi sugrįžti dėl to, jog gražu ir širdžiai miela. Gatvės festivalis skatina ne tik pasireikšti talentingiems menininkams, bet taip pat atkreipti visuomenės dėmesį į miesto vietas, kurios gadina įvaizdį, kelia slogius prisiminimus.

Juk sakoma, jog menas gelbsti pasaulį ir padaro jį žymiai gražesniu. Gatvės menu galima sugėdinti eilę metų teritorijos neprižiūrėjusius savininkus, bet kartu ir apkamšyti miestą spalvomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA