Ne visiems oro desantininkams pavyko sėkmingai nusileisti | Kas vyksta Kaune

Ne visiems oro desantininkams pavyko sėkmingai nusileisti

R.Tenio nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį Karmėlavos oro uoste vyko karinės pratybos „Kardo kirtis“. Pratybos praėjo sklandžiai ir gerai sukoordinuotai. Tačiau keliems parašiutininkams oro sąlygos prikrėtė pokštų ir šie negalėjo tinkamai nusileisti.

Prieš vidurnaktį prasidėjusios pratybos buvo gera patirtis kareiviams. Iš pradžių bombonešiai pravalė oro kelius nuo Italijos iki Kauno ir čia išmetė 170 parašiutininkų. Desantininkai iššoko iš trijų lėktuvų. Pirmieji šokusieji Karmėlavos oro uosto teritoriją pasiekė saugiai, tačiau trečiojo lėktuvo keliems parašiutininkams kelionė vyko ne taip sklandžiai.

Tuo metu pūstelėjo stipresnis vėjas ir pagavęs parašiutus, nukreipė tris desantininkus nuo tikslo. Karininkas vyriausiasis leitenantas Andrius Dilda portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog vienas parašiutininkas nusileido ant medžio. Kitus du – vėjas nupūtė už Karmėlavos oro uosto tvoros. Amerikiečių kariuomenės vado pavaduotojas M. McQueen sakė, jog pratybų metu nestipriai susižalojo vienas desantininkas, bet šiaip pratybas vertina puikiai.

[susije_video kurie=””]

„Kardo kirčio“ pratybose, kuriose reikėjo iš priešų atsiimti užimtą Karmėlavos oro uostą, dalyvavę kariai džiaugėsi įgauta patirtimi ir įdomiomis užduotimis. Vos pasibaigus pratyboms Kauno rajone, Lietuvos ir NATO sąjungininkų kariai išvyko į Pabradę. Pamiegoti kareiviai galėjo tik kelionės metu, o dabar vėl išbando įvairias karines strategijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA