„Girstučio“ plaukimo centras perleidžiamas į naujas rankas | Kas vyksta Kaune

„Girstučio“ plaukimo centras perleidžiamas į naujas rankas

Evaldo Virkečio nuotr.

„Girstučio“ komplekse esančio plaukimo baseino ir pramoginės dalies valdymą dešimčiai metų perima privatus operatorius. Šį antradienį Kauno miesto taryba pritarė koncesijos sutarčiai, pagal kurią bendrovių „Klaipėdos arena“ ir „Sporto infrastruktūra“ konsorciumas per trejus metus įsipareigoja į sporto ir pramogų kompleksą investuoti beveik 290 tūkst. eurų, o nuo ketvirtųjų metų po sutarties sudarymo savivaldybei mokės po daugiau kaip 20 tūkst. eurų metinį koncesijos mokestį.

Konkursą laimėjusiam koncesininkui perėmus „Girstučio“ centre esančios pramoginės dalies ir sportinio baseino valdymą, Kauno miesto savivaldybė kasmet sutaupys daugiau nei 170 tūkst. eurų, kurie iš miesto biudžeto kasmet būdavos skiriami šio komplekso išlaikymui.

„Kauno sporto mokyklų auklėtiniai ir toliau turės pirmenybę treniruotis šiame baseine, o Kauno plaukimo centro inventorius atiteks kitiems miesto plaukimo centrams. Tikiu, jog koncesininkas taps patikimu savivaldybės bei plaukimo visuomenės partneriu ir sugebės pasiūlyti klientams kokybiškas ir įvairias sveikatinimo paslaugas“, – pabrėžė Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovas Gediminas Vasiliauskas.

Atnaujins kompleksą

Konkursą laimėjęs konsorciumas dalį investicijų planuoja skirti „Girstučio“ pramoginės ir sporto dalies įrangos ir įrengimų plėtrai. Taip pat ketinama atnaujinti interjerą ir persirengimo kambarius, kitas patalpas. Anot konsorciumo atstovės Jolitos Krickės, planuojama išplėsti paslaugų įvairovę, efektyviau panaudoti pastato erdves, pagerinti teikiamų paslaugų kokybę.

Koncesininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos plaukimo federacija ir yra pasiryžęs užtikrinti visas teikiamas paslaugas plaukimo sporto šakos populiarinimui ir sportininkų ugdymui.

Kauno miesto savivaldybė galutinę koncesijos sutartį su operatoriumi turėtų pasirašyti iki liepos mėnesio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA