Planuojama smarkiai didinti baudas už žiaurų elgesį su gyvūnais | Kas vyksta Kaune

Planuojama smarkiai didinti baudas už žiaurų elgesį su gyvūnais

BNS 2015/06/09 14:07
R. Tenio nuotr.

Numatoma smarkiai didinti baudas už žiaurų elgesį su gyvūnais, Seimas antradienį po svarstymo bendru sutarimu pritarė tokioms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms.

Pataisomis siūloma sugriežtinti administracinę atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais, jų kankinimą, numatyti galimybę tokiais atvejais konfiskuoti gyvūnus, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Svarstomais pakeitimais būtų įtvirtinta, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, taip pat jų kankinimas užtrauktų baudą nuo 50 iki 1 tūkst. 200 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo. Už pakartotinį nusižengimą grėstų bauda nuo 1 tūkst. 200 iki 1 tūkst. 750 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas, užtrauktų baudą nuo 300 iki 1 tūkst. 750 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo. Už tokį pat pakartotiną nusižengimą grėstų bauda nuo 1 tūkst. 750 iki 2 tūkst. 300 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Šiuo metu piliečiams už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia bauda nuo 28 iki 289 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA