VDU išsirinko naują rektorių | Kas vyksta Kaune

VDU išsirinko naują rektorių

Juozas Augutis / VDU nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriumi penkerių metų kadencijai išrinktas iki šiol universitete Mokslo prorektoriaus pareigas ėjęs matematikas, habilituotas technologijos mokslų daktaras, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys (akademikas) prof. Juozas Augutis.

Universitetui prof. J. Augutis vadovaus nuo liepos 1 dienos. Mokslininkas bus jau šeštasis Vytauto Didžiojo universiteto rektorius nuo jo atkūrimo 1989 m. Pagrindines savo programos koncepcijos gaires profesorius pristatė praėjusią savaitę surengtame susitikime su universiteto bendruomene.

Nors radikalių pokyčių nežadama, tačiau permainų bus – ypač stiprinant VDU palaikomą laisvųjų menų studijų principą, įtvirtinant akademinę laisvę ir siekiant visuotinai pripažįstamo ekspertinio ir kompetencijos centro lygio Lietuvoje, o atskirose kryptyse – ir pasaulyje.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad Vytauto Didžiojo universitetas turi didžiulį potencialą ir visas prielaidas pasiekti daugiau, nei yra pasiekęs šiandien. Išrinktas rektoriumi, įsipareigočiau, kad ateinantys penkeri Universiteto gyvenimo metai taptų jo sukurtų ir išnaudotų galimybių metais“, – prieš rinkimų rezultatų paskelbimą vykusiame susitikime žadėjo prof. J. Augutis.

Juozas Augutis 1978 m. baigė Vilniaus universiteto Matematikos ir mechanikos fakultetą, 1986 m. VU apgynė matematikos mokslų kandidato disertaciją. Nuo 1990 m. VDU dirbo Matematikos katedros docentu, nuo 2002-ųjų – Matematikos ir statistikos katedros profesorius. 2002 m. apgintas technologijos mokslų habilituoto daktaro vardas.

Trylika metų (1993-2006 m.) vadovavo VDU Studentų reikalų tarnybai. Nuo 2006-ųjų jis ėjo VDU Mokslo prorektoriaus pareigas, o nuo 2009 m. vadovauja VDU ir Lietuvos energetikos instituto Energetinio saugumo tyrimų centrui, taip pat yra universiteto Senato ir Tarybos narys.

VDU rektorių penkerių metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia universiteto Taryba. Rektorius atsako už tai, kad universiteto veikla atitiktų įstatymus, universiteto statutą, kitus teisės aktus, leidžia įsakymus, skatina darbuotojus ir studentus, atsako už universiteto finansinę veiklą, tinkamą turto valdymą, naudojimą ir disponavimą juo, rūpinasi teikiamo aukštojo išsilavinimo, mokslinių tyrimų, kultūrinės ir meninės veiklos lygiu ir sprendžia kitus klausimus.

2006-2015 m. dvi kadencijas iš eilės VDU rektoriaus pareigas ėjo ekonomistas, habilituotas socialinių mokslų daktaras, profesorius Zigmas Lydeka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA