Automobilius Rotušės aikštėje keičia kavinių terasos | Kas vyksta Kaune

Automobilius Rotušės aikštėje keičia kavinių terasos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Miesto valdžia prieš mėnesį patvirtino, kaip turi atrodyti naujosios lauko kavinės pagrindinėje miesto aikštėje. Tuomet nuspręsta, jog lauko kavinės bus iškeltos prie pat kavinių ir užims dalį gatvės. Rotušės aikštėje verslininkai jau įkūrė naująją terasą, atitinkančią nustatytus reikalavimus.

Medinė lauko terasa jau užklojo dalį Rotušės aikštės gatvės. Pirmoji naujo tipo lauko kavinė pastatyta ties įėjimu į Rotušės aikštę. Tokia lauko kavinės terasa šiek tiek pakelta nuo grindinio, tačiau yra sulyginta su šaligatviu.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog miesto širdyje įsikūrę verslininkai atsisakė kurti lauko kavines pačioje Rotušės aikštėje. Jie norėjo, jog terasas būtų galima įrengti prie pat įėjimo į kavinę. Miesto valdžia pritarė tokiam siūlymui, kad visos būtų ne tik šalia, bet ir vienodos.

Eismo saugumo komisijoje patvirtinta, jog terasos turi būti 3×3 pločio ir užims šiek tiek važiuojamosios kelio dalies. Terasos turi būti įrengtos taip, jog nepažeistų paveldo saugomo grindinio. Be to, komisija nurodė, jog ties lauko kavinėmis galėtų atsirasti gėlių vazonai, kurie perspės vairuotojus, kad šie nenubrauktų automobilių šonų.

Dėl kavinių – nauja eismo tvarka

Nors kol kas Rotušės aikštėje įrengta tik viena tokia lauko kavinė, greitu metu tokios atsiras ir prie kitų kavinių durų. Numatyta, jog gatvėje, prieš įėjimą į Rotušę, lauko terasomis bus užpildyta kiekviena kavinė. Dėl to, jog sumažėja važiuojamosios dalies plotas, keičiasi ir eismo organizavimas.

Eismo komisija pritarė, jog čia būtų įrengti „Gyvenamosios zonos“ ženklai, kurie vairuotojų greitį apriboja iki 20 km/h ir suteikia pėstiesiems pirmumą. Taip pat iškelti ir taksistai. Dabar jie keleivių laukia prie Ryšių muziejaus, Kauno rotušės nugarinėje dalyje.

Vairuotojai, kaip ir seniau aplink aikštė gali palikti savo automobilius, tik šiais metais prailgintas mokamo stovėjimo laikas. Nuo šiol už automobilių stovėjimą Rotušės aikštėje reikia mokėti visomis savaitės dienomis, nuo 8 iki 24 val., o viena valanda kainuoja 1,2 euro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA