Gaisrus įmonių teritorijoje sukeldavo mažamečiai | Kas vyksta Kaune

Gaisrus įmonių teritorijoje sukeldavo mažamečiai

Archyvo / R.Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, t. y. pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d.

Pirmasis ikiteisminis tyrimas pradėtas nustačius, kad š. m. balandžio 21 d., apie 19.00 val., Kaune, Partizanų g. 15, buvo padegtas uždarajai akcinei bendrovei priklausantis turtas: durys, vidaus apdaila, vaizdo stebėjimo kamera ir kt. Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai, kurie žaidė su degiu skysčiu bei rastu žiebtuvėliu. Jie padegė greta įmonės patalpų ant žemės padėtą automobilio sėdynę, nuo kurios gaisras išplito į šalia esančias minėtos įmonės patalpas.

Antrasis ikiteisminis tyrimas pradėtas Kauno apskr. VPK Kriminalinių tyrimų valdybos Nusikalstamų veikų registravimo skyriuje gavus pareiškimą, apie tai, kad š. m. gegužės 9 d., apie 14.00 val., uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje, esančioje Kaune, Briedžių takas 4C, gaisro metu apgadinti kieme sandėliuoti plastikiniai langų profiliai. Šio tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai, kaip paaiškėjo, tie patys, kurie gaisrą sukėlė š. m. balandžio 21 d.

Abiejų ikiteisminių tyrimų metu pasitvirtinus duomenims, kad gaisrą sukėlė mažamečiai, bus sprendžiamas jų tėvų atsakomybės klausimas.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA