Kaune pirmą kartą įžiebta Olimpinė ugnis | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą įžiebta Olimpinė ugnis

R. Tenio nuotr.

Lietuvoje jau eilę metų rengiama Olimpinė diena šiais metasi pasiekė ir laikinąją sostinę. Gausybė sportinių rungčių, kurias išbandė per 3000 dalyvių. Tikimasi, jog grandiozinis renginys paliks pėdsaką žmonių širdyse ir įžiebs meilės sportui gyslelę.

26 kartą Olimpinė diena organizuojama mūsų šalyje, nors pasaulis ją švenčią gerokai seniau. Šventė paprastai vykdavo sostinėje, tačiau šiais metais duris atvėrė Kaunas. Organizatoriai tikina, jog olimpinė dvasia nuo šiol keliaus po visą šalį, o miestuose, kuriuose šventė jau vyko, pradės rengti mažesnes Olimpines savo miesto sportines šventes.

„Miestiečiams švenčių niekada nebūna per daug, tai kodėl negali būti sportinė šventė, kad visi galėtų susipažinti su naujom sportinėm šakom. Galbūt kažkas iš jaunimo susidomės ir vėliau ten pradės treniruotis. Visada buvusi šventė Vilniuje iškeliauja į Kauną ir labai džiaugiamės, kad gavome mero palaikymą. Vėliau keliausim toliau per visą Lietuvą su šia Olimpine diena. Viliamės, kad tie miestai, per kuriuos pravažiuos didžioji Olimpinė diena, jie nepaliks tos dienos šiaip sau ir padarys mažesnes“, – kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzenivičiūtė.

Šventė prasidėjo nuo deglo uždegimo prie Karo muziejaus, kur dega amžinoji ugnis. Deglas keliavo iki Ąžuolyno, kur buvo uždegta pagrindinė Olimpinė ugnis.

Nors Kaune tokia didelė sporto šventė organizuojama pirmus metus, sulaukė itin didelio žmonių susidomėjimo. 25 sporto šakas išbandė daugiau nei 3000 įvairaus amžiaus dalyvių. Ne ką mažesnė žmonių dalis atėjo į šventę tiesiog palaikyti draugų bei gerai praleisti laiką.

Sportininkai galėjo išbandyti ir tradicinį bėgimą, ir laipiojimą uolomis, šaudymą, svarmenų kilnojimą ir kt. Įvairias parolimpinio sporto šakas galėjo išbandyti ir negalią turintys dalyviai.

Visą Ąžuolyno parką tiesiog paskandino sporto šventė. Kartu su Olimpine diena vyko ir lengvosios atletikos čempionatas bei moksleivių sportinės žaidynės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA