Apie pasitraukimą iš krepšinio pranešė D.Songailos sužadėtinė | Kas vyksta Kaune

Apie pasitraukimą iš krepšinio pranešė D.Songailos sužadėtinė

R. Tenio nuotr.

Lietuvos čempionu su Kauno „Žalgiriu“ tapęs 37-erių puolėjas Darius Songaila baigia profesionalaus krepšininko karjerą. Nors po lemiamų finalo serijos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ rungtynių pats krepšininkas nuo komentarų susilaikė, apie apsisprendimą kabinti sportbačius ant vinies žiniasklaidai paskelbė Songailos sužadėtinė Gintarė Sabeckaitė, su kuria aukštaūgis augina naujagimius dvynukus, skelbia basketnews.lt.

„Vakar jis, vienas žymiausių Lietuvos krepšininkų, sužaidė savo paskutines profesionalias krepšinio rungtynes. Iškovojo paskutinįjį savo titulą ir atsisveikino su aikštelės parketu… Verkiau… Ne kaip jo moteris, bet kaip krepšinio sirgalė. Manau dabar yra tinkamiausias laikas pasakyti jam ačiū“, – žiniasklaidai išplatintame laiške rašė Songailos sužadėtinė, greta išvardijusi ir visus 206 cm ūgio krepšininko karjeros pasiekimus.

Žalgiriečiai tai pat padėkojo savo komandos draugui ir grįžę į Kauną įteikė atsisveikinimo dovaną. „Žalgirio“ senbuviai Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas karjerą baigiančiam Songailai padovanojo simbolinius batus, kuriuos jis galės pakabinti ant vinies.

Baigęs Wake Forest universitetą, profesionalo karjerą Songaila 2002 m. pradėjo Maskvos CSKA komandoje, su kuria tapo Rusijos čempionu.

Vėliau jis ilgus metus rungtyniavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate, kur gynė Sakramento „Kings“, Čikagos „Bulls“, Vašingtono „Wizards“, Naujojo Orleano „Hornets“ ir Filadelfijos „76ers“ komandų garbę.

Grįžęs į Europą Songaila žaidė Stambulo „Galatasaray“, Valjadolido „Bancos de Rueda“, „Doneck“, „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ ekipose.

Songaila daug metų buvo labai svarbus Lietuvos rinktinės žaidėjas. Pirmą kartą nacionalinės ekipos marškinėlius jis apsiviliko 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiadoje, kur su komanda iškovojo bronzos medalius. 2003 m. Švedijoje su rinktine jis tapo Europos čempionu, o 2007-aisiais Ispanijoje iškovojo bronzą.

[susije_video kurie=””]

Šį sezoną Eurolygoje Darius sužaidė 24 rungtynes, per kurias vidutiniškai „Žalgiriui“ pelnė po 5,8 taško ir atkovojo po 2,5 kamuolio. Lietuvos krepšinio lygos čempionate Songaila sužaidė 46 rungtynes, per kurias pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio ir rinko po 7 naudingumo balus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA