Rumšiškėse užkūrė tikrą pirtį | Kas vyksta Kaune

Rumšiškėse užkūrė tikrą pirtį

R. Tenio nuotr.

Jau šeštus metus visi pirties mėgėjai susirinko į Rumšiškes, kur užkūrė tikrą pirtį. Pirties dūmas, vantos lapai lydėjo tiek pirtininkus, tiek malonių pojūčių ir gero atsipalaidavimo mėgėjus.

Rumšiškėse „Pirties diena“ jau įgavo tam tikras tradicijas. Prieš keliaujant į teritoriją pasitinka ženklai: „Jei į pirtį nešiesi degtinę neškis ir karstą“, „Blogos pirties nebūna, būna tik gera arba labai gera“ ir pan. Taip norima parodyti, kokia pirtis turi būti iš tiesų: natūrali, maloni ir suteikianti jėgų visai ateinančiai savaitei.

Lankytojai galėjo pasimėgauti įvairiomis pirtimis, tačiau labiausiai žmonėms patinka pirtyje išsivanoti su vantomis. Pirtininkai tikina, jog būtent ši pirties atributika suteikia didelį malonumą.

„Vanta galima vanotis ir sausai. Ji turi būti švelni, nepadžiūvusi ir ne labai ilga, kad neplėštų ir nesijuostų aplink kaklą. Pertis su vantomis geriau ne masažai, nes čia didesnis plotas, yra šiluma. Vanta tiesiog limpa ten, kur jai reikia. Mane ji lydi tiek, kiek aš save prisimenu“, – kalbėjo „Medynės“ pirtininkas Arvydas.

„Galime pasigirti, kad per vieną pirtį išperiame 60 žmonių. Paslaptis tame, jog žmonės iš pradžių patys prisiglaudžia prie vantos, o po to išperia kaimynus ir pasiima iš jų skolą“, – sakė „Dvaro pirties“ atstovas Mantas.

Šalia pirties arbatos, vantos vanojimo meno vietą atrado ir dar viena smagi pramoga – tepliojimasis gydomuoju purvu. Kitokių pojūčių ištroškę dalyviai noriai ant savo kūno dėjo dumblą. Vos per kelias minutes, būrys pirties mėgėjų tapo purvinais, tačiau šį veiksmą lydėjo gerų emocijų banga.

„Purvas gydo nuo saulės nudegimų ir blogos nuotaikos“, – patikino tik purvu išsimozojęs vyras.

„Pirties dienos“ tikslas ne tik smagiai praleisti laiką, bet taip pat ir skleisti tikros pirties idėją, kad žmonės žinotų, kaip reikia taisyklingai pirtintis. Juk toks malonumas lietuvius lydi jau nuo seno, tik dabar kiek išsikreipė ir tapo alkoholio vartojimo ir tam tikrų varžybų, kas išsėdės ilgiau, vieta. O to neturėtų būti, norint gauti maksimalų pirties malonumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA