Neįtikėtina sėkmė: per šimtas žmonių jau paaukojo kraujo | Kas vyksta Kaune

Neįtikėtina sėkmė: per šimtas žmonių jau paaukojo kraujo

Archyvo nuotr.

Vos paskambinus pagalbos prašymų varpais, kauniečiai suskubo padėti traumą patyrusiam jaunuoliui. Kraujo centro atstovai tikina, jog tokio donorų antplūdžio dar nėra turėję.

Vakar portalas „Kas vyksta Kaune“ paskelbė informaciją, jog 20-mečiui jaunuoliui skubiai reikalingi kraujo donorai. Jaunuolis patyrė traumą ir paniro į komą, tad jam teko perpilti nemažai kraujo. Tačiau būtent antrosios grupės, kurios ir reikėjo nukentėjusiajam, atsargos išseko. Kreiptasi į žiniasklaidą, kad vaikinui būtų išsaugota gyvybė.

Tik paskelbus pagalbos šauksmą, skaitytojai iškart pradėjo šią žinią skleisti toliau. Vieni žadėjo, jog patys ateis, kiti rekomendavo draugus ir nuo ryto pradėjo plūsti į Kauno klinikose įsikūrusį Kraujo centrą. Darbuotojai džiaugiasi, jog į prašymą atsiliepė tiek daug žmonių.

„Nuo pat ryto keliauja donorų. Labai nedidelė dalis atėjo paaukoti šiaip, o likusieji norėjo padėti vaikinui. Jau dabar turime per šimtą donorų, o žmonės vis dar eina. To Kraujo centre dar nebuvo. Esame labai patenkinti“, – kalbėjo Kraujo centro donorų registracijos darbuotoja.

Medikai tikisi, jog iki darbo pabaigos apsilankys dar nemažai donorų. Didžiosios daugumos atėjusių kraujas tinka, o tik mažas procentas yra atmetama dėl tam tikrų neatitikimų ar ligos. Iš vieno žmogaus paimama beveik puslitris kraujo.

Kol kas neaišku, kiek dar kraujo reikės 20 metų jaunuoliui, tačiau viliamasi, jog dovanotas kraujas padės išsaugoti vaikino gyvybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA