Skaitytoja: kontrolieriai pažeidė mano teises ir protokolą surašė už nieką | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: kontrolieriai pažeidė mano teises ir protokolą surašė už nieką

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ atkeliavo skaitytojas pasipiktinimo laiškas. Mergina dėsto, jog viešojo transporto kontrolieriai už nieką surašė administracinį teisės pažeidimą.

„Noriu pasidalinti savo nemalonia patirtimi su Kauno miesto viešojo transporto kontrolieriais.

Birželio 3 dieną, autobuso patikros metu kontrolieriai padavus elektroninį bilietą ir paprašius pažymėjimo lengvatai gauti, be jokių papildomų veiksmų padaviau pareikalautą dokumentą. Be paaiškinimo buvau išlaipinta iš autobuso. Nemandagiu ir įžeidžiančiu tonu buvo pasakyta sėstis į jų autobusiuką. Į mano aiškius ir suprantamus klausimus: „Kodėl buvau išlaipinta?“ – aiškaus ir konkretaus atsakymo negavau.

Buvo liepta duoti tapatybę patvirtinantį dokumentą. Nieko nelaukiant buvo pradėtas pildyti administracinis teisių pažeidimų protokolas. Pildantis kontrolierius nesugebėjo prisistatyti ir parodyti savo darbo pažymėjimo bei atsakyti į mano užduotus klausimus.

Buvo nurodytas terminas iki kada turiu sumokėti baudą ir banko sąskaita. Laikydama protokolo kopiją rankose, suinteresuota, už ką gavau piniginę baudą, internete nurodytu straipsniu, kuris paaiškina kaltinimus, jog nepateikiau dokumento lengvatai gauti ir savo kelionės neapmokėjau.

Taip yra grubiai pažeistos mano kaip pilietės teisės dirbant su LR ATPK svarbu prisiminti,, <...> Administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo turi teisę susipažinti su bylos medžiaga, duoti paaiškinimus, pateikti įrodymus, pareikšti prašymus<...>“.

Absurdiška ir liūdna kokioje „žmogiškoje“ visuomenėje gyvenam. Tenka viltis, kad tokie atvejai yra vienetiniai“, – laiške dėstė kaunietė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA