„Lidl” kuria intrigą | Kas vyksta Kaune

„Lidl” kuria intrigą

delfi.lt 2015/06/03 15:00
Bendrovės nuotr.

Aktyviai visoje Lietuvoje investuojantis Vokietijos žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ kuria intrigą ir rinkos dalyviams palieka spėlioti, kada duris atvers jau pastatytos parduotuvės.

Keli šaltiniai, norėję likti neįvardyti, DELFI tvirtino, tai turėtų įvykti kitąmet. Bendrovė laikosi pozicijos atidarymo datos iš anksto neskelbti.

„Laikomės strategijos nekomentuoti konkrečių mūsų įmonės veiklos planų. Būtinai su Jumis susisieksime, kai būsime pasirengę pateikti platesnę informaciją“, – atsakyme DELFI tvirtino „Lidl“ atstovė spaudai Daina Balčiūnienė.

Savo tinklalapyje bendrovė skelbia ieškanti darbuotojų ir investuojanti į turtą.

„Šiuo metu investuojame į žemės sklypus, kurie tiktų parduotuvėms statyti visuose didesniuose šalies miestuose, bei vyksta pasirengimas statyboms. Sparčiai augame ir ieškome gabių bei profesionalių darbuotojų mūsų komandai sustiprinti“, – rašoma bendrovės tinklalapyje.

Kaip nurodo „Lidl“, vis dar ieškoma patrauklių sklypų būsimoms parduotuvėms.

„Nuolat ieškome patrauklių vietų parduotuvėms statyti visuose didesniuose šalies miestuose. Mus domina komercinės paskirties sklypai nuo 5000 kv. m (su pastatais ir be jų). Sklypas turėtų būti tankiai apgyvendintame gyvenamajame rajone, prie intensyviai pravažiuojamų gatvių, aplinkinių gyventojų lengvai pasiekiamas pėsčiomis bei gerai matomas“, – savo tinklalapyje nurodo įmonė.

Atidarymas – ne už kalnų

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas DELFI sakė, kad prekybos tinklo veiksmai rodo, kad atidarymo data yra netoli.

„Lidl“ turėtų startuoti Lietuvoje su 20-30 parduotuvių. Jie sparčiai artėja prie šio skaičiaus, artimiausiu metu turėtų baigti savo logistikos centro statybas. Žinoma, kad intensyviai ieško ir apmoko darbuotojus. Taigi viskas rodo, kad atidarymo data ne už kalnų“, – komentavo jis.

Pašnekovas svarstė, kad tinkamiausias metas pradėti darbą būtų kalėdinis laikotarpis.

„Manyčiau, kad logiška jiems būtų atsidaryti prieš metų pabaigos šventes, bet kokiu atveju tikiu, kad iki 2016 m. vidurio tikrai startuos“, – teigė L. Vilimas.

Nekilnojamojo turto rinkos dalyviai taip pat neturi tikslios informacijos.

Bendrovės „Newsec“ Tyrimų ir analitikos grupės vadovas Baltijos regione Mindaugas Kulbokas sako, kad akivaizdu, jog „Lidl“ visoje Lietuvoje kuria turtą, kuriame dirbs.

„Aš galvoju, kad nėra skirtumo, kada atsidarys: šiemet ar kitų metų pradžioje, nes rinkai didesnės įtakos nedaro, ar tai bus 2015 m. spalį ar 2016 m. vasarį. Esmė yra tai, kad pokyčiai rinkoje vyksta jau dabar, „Maximos“ tūkstančio prekių pigimas ar „Rimi“ atpiginimas 500 ir po to dar 500 yra pokyčiai, susiję su „Lidl“ atėjimu. Jie yra sakę, kad atsidarys, kai bus 25 parduotuvės“, – DELFI komentavo jis.

Minimas prekybos tinklas laikosi strategijos vienu metu atidaryti daug parduotuvių.

Kreditinės informacijos ir skolų išieškojimo bendrovės „Creditreform Lietuva“ duomenimis, gegužę „Lidl“ Lietuvoje iki 47,7 mln. eurų padidino įstatinį kapitalą.

Darbuotojų skaičius šioje įmonėje auga tolygiai: 2015 kovo 5 d jis buvo 123, balandžio 4 d. – 134, gegužės pradžioje – 142, o birželio pradžioje – 145 darbuotojai.

„Kiek mums žinoma, jie šiuo metu valdo apie 18 parduotuvių, iš kurių 6 Vilniuje, 4 Kaune ir 2 Klaipėdoje, kitos mažesniuose miestuose.

Parduotuvės jau stovi, logistikos struktūra irgi baigiama, todėl atsidarymas – tai tik įmonės administracijos sprendimo reikalas“, – DELFI komentavo „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Borisas Chijenas.

DELFI primena, kad pirmą kartą koją į Lietuvą „Lidl“ įkėlė dar 2002-aisiais. Nuo 2004 m. buvo aktyviai supirkinėjami sklypai ir pastatai, tinkami parduotuvėms įrengti. Tačiau vėliau atsitraukė ir aktyviau veikti pradėjo tik 2011 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA